Kent merkezine 7 kilometre mesafede bulunan 30 haneli Atlantı Köy merkezine çok yakın bir noktada özel bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulmak istenmesine köylüler tepki gösterdi.

Jandarma eşliğinde köye gelen şirket yetkilileri ile köylüler arasında zaman zaman tartışma da yaşadı.

Baz istasyonuna karşı çıkışlarına ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Köy Muhtarı Mustafa Atalay, “Kendi köyümüzde; mezramızda baz istasyonu istemiyoruz. Köy merkezine 300-400 metre mesafede düşünülüyor bu da tüm köylüler açısından ciddi risk taşıyor” dedi.

Yapılacak çalışmayla ilgili kendilerine bilgi dahi verilmediğini belirten Muhtar Atalay, şirketin daha önce de bölgede çalışma yapmak istediğini ancak kendilerinin buna engel olduğunu söyledi.

Baz istasyonu kurulacak alan için açılacak yolun köy mezarlığının hemen altından geçirildiğini ve bunun atalarına saygısızlık olduğunu dile getiren Yılmaz Kılıç isimli köy sakini ise; “Bu yolda ciddi şekilde kayma riski var. Yol kayarsa buradaki bütün mezarlıklar da zarar görecek. Burada yatan atalarımızın mezarlarına dahi saygı gösterilmiyor. Bu yolu ve baz istasyonunu burada istemiyoruz” diye konuştu.

baz_ic.jpg

 

baz_ic1.jpg