Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, kaymakamlar, belediye başkanları ve yatırımcı kurumların bölge müdürleriyle kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, 2010 yılı içerisinde toplam 214 adet proje çalışmasının yapıldığını, bu projelerden 5 adedinin bitirildiğini, 37 adet projenin devam ettiğini, 68 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 104 adet projeye ise henüz başlanmadığını ifade ederek, Tunceli’de uygulanmakta olan projelerin toplam tutarının 562 milyon 774 bin 112.77 TL olduğunu, önceki yıllarda bu projelere ise 142 milyon 583 bin 545.73 TL harcama yapıldığını, 2010 yılında ise 28 milyon 491 bin 439.07 TL ödeneğin ayrıldığını söyledi.

Gündem konuların görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında,  Vali Mustafa Taşkesen, Merkez Cumhuriyet Mahallesi’ne ayrılan yolun karayolu ile birleştiği ve kamuoyunda sık sık gündeme gelen kavşak ile ilgili çalışmaların durumuna özel önem verdi. Taşkesen, Tunceli Belediyesi, TEDAŞ, Telekom ve Karayolları Şube Şefliğine konunun çözümü için ivedi olarak koordine olunması ve çözümün sağlanması talimatını verdi.

Söz konusu bölge ile ilgili sinyalizasyon ihalesinin yapıldığı öğrenildi.

Vali Taşkesen’in konuşmasının ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri tarafından proje ve yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.