25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Dersim’de gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde “Köle değil Arin’iz direniş Kader’imiz” yazılı dövizi taşıdığı iddia edilen Elif Çelik’e YPJ’nin propagandası yaptığı gerekçesiyle açılan soruşturma Sosyalist Kadın Meclisi tarafından kınandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Dersim’de gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde “Köle değil Arin’iz direniş Kader’imiz” yazılı dövizi taşıdığı iddia edilen Elif Çelik’e  “YPJ örgütü propagandası yapma” gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Sosyalist Kadın Meclisi, Tunceli Adliyesi önünde bir araya gelerek Çelik hakkında açılan davaya tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

Çelik’e destek olacaklarını ifade eden sosyalist Kadın Meclis Üyesi Münevver İltimur, 134 gün boyunca gerçekleştirilen direnişte kadın savunma birliklerinin kurulduğunu, gerçekte terör örgütü olan IŞİD çetelerine yaşamlarında ki en büyük yenilgiyi tattırmış olan YPJ’nin Türkiye devleti tarafından terör örgütü olarak ilan edildiğini söyledi. İltimur, “Kadına şiddete karşı gerçekleştirilen yürüyüşte YPJ dövizi taşıdığı için açılan soruşturmanın mantığını anlamakta güçlük çekiyoruz”  diyerek, Çelik hakkında açılan davanın düşürülmesini istediklerini dile getirdi.