Kararın ardından caddeye Mustafa Vehbi Koç tabelası asılırken, köy muhtarı Ali Hıdır Eren, önümüzdeki günlerde aldıkları kararı Koç Ailesi’ne de teslim edeceklerini söyledi.

mustafa-vehbi-koc-(2).jpg

Mustafa Vehbi Koç ismini caddeye verme gerekçelerine ilişkin açıklama yapan köy muhtarı Ali Hıdır Eren, “2016 yılında Türkiye’nin önemli işadamlarından Mustafa Vehbi Koç’u kaybettik. Bu bizlere derin bir üzüntü verdi. Çünkü Mustafa Vehbi Koç, bu ülkede istihdama, eğitime önem vermiş önemli bir insandı. Alçak gönüllü ve Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil ediyordu. Bizler de adını köyümüzde yaşatmak için ihtiyar heyetimizle birlikte karar alarak 4 kilometrelik bir caddeye ismini verdik. Bu konuyla ilgili kararımızı önümüzdeki günlerde Koç Ailesi’ne de teslim edeceğiz. Koç Ailesi’ni köyümüzde misafir etmekten de büyük onur duyacağız” dedi.

Alınan kararın son derece isabetli olduğunu belirten köy sakinlerinden Mustafa Mutlu ise; “İhtiyar heyetimizin aldığı bu karar son derece yerinde bir karardır. Mustafa Vehbi Koç, ülkesini ve insanını seven bir işadamıydı. Ani ölümü bizleri derinden üzdü. Onun ismini köyümüzde yaşatarak bağrımıza basacağız” diye konuştu.

mustafa-vehbi-koc-(3).jpg