Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından gönderilen Koca Ciğer maketi Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğünce Akciğer kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sergilendi.

 Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının desteğiyle Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneğince akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ve tüm Türkiye'de sergilenmeye başlanan Koca Ciğer, Tunceli’de de sergilendi.

Tunceli Devlet Hastanesi, üniversite ve Kanser Erken Teşhis, Tarama Merkezi (KETEM)’de sergilenen koca ciğere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sergilemelerde,   Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi (KETEM) ve Verem Savaş Dispanserinde görevli personel tarafından ziyaretçilere Koca Ciğer hakkında bilgi verildi.

Koca Ciğerin içinde dolaşarak Akciğeri yakından inceleyen vatandaşlara, akciğerin fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında bilgi verilerek broşür dağıtımı yapıldı.

Sigaranın zararlarının da anlatıldığı bilgilendirmelerde sigara kullanan vatandaşların,  Tunceli Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğinde muayene olduktan sonra Halk Sağlığı Müdürlüğünden ücretsiz sigara bıraktırma ilaçlarını temin edebilecekleri ifade edildi.