Ardından Ak Parti il Başkanlığına yürüyen kitle burada yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Dersim Kent Meclisi Girişimi’nin çağrısı üzerine Atatürk Mahallesi’nde bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un da bulunduğu kalabalık bir grup önce mahallede bulunan Siğenk Gölü Ziyareti’nde Kobane’de IŞİD’e karşı direnen Kürtler için mum yakarak dua etti.

Buradan alkış ve sloganlarla Ak Parti İl Başkanlığı önüne yürüyen kitle adına açıklamayı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru yaptı.

Ziyarette mumları Kobane’de Direnen mazlum Kürt Halkı için yakıp dua ettiklerini belirten Doğru, “Kobane’de yaşayan halkımız yarattığı direniş destanıyla tıpkı yaktığımız mumlar gibi karanlığı aydınlatıyor. 700 yıl önce Kerbela’da yaşatılmaya çalışılan zulmün aynını bugün IŞİD çeteleri Şengal’de, Kobane’de; Rojova’da yaşatmak istiyorlar. Bunlar şunu çok iyi bilmelidirler ki, Kürtlerin yaktığı ışıklı yol, tüm Ortadoğu Halklarının hiçbir zaman karanlığa mahkum edilmeyeceğinin göstergesidir” dedi.

Doğru, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşmada IŞİD ile PYD’lileri aynı kefeye koymasına da tepki gösterdi.

Doğru’nun konuşmasının ardından “Diren Kobane Dersim Seninle” sloganları atan kitle daha sonra sessizce dağıldı.