Kışlık kıyafetler, bebek malzemeleri ile kuru gıdadan yer alan yardımlar belediye önünde vatandaşlar tarafından tıra yüklendi.

Burada açıklamada bulunan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, kampanyaya destek sunanlara teşekkür ederek, kampanya sürecinde Dersim Halkının gösterdiği duyarlılığın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Altun, “Halkımızın desteği ve duyarlılığı onur verici. Bugün,  Kobane için toplanan yardımlar 18’inci TIR’ı Dersim’den yola çıkaracağız. Dersim halkının bu kapsamda duyarlılığını tekrardan göstereceğine inanıyoruz” dedi.

HDP gençliği adına konuşan Rıza Candemir "Rojava devrimi, Gerçek Ortadoğu baharıdır ve barış için atılmış çok önemli bir adımdır. Dersim halkı olarak her zaman ezilenin yanında olduk ve bugün yine yanındayız. Yardım bölgesinde ihtiyaçları karşılama konusunda  elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bugün insani yardım malzemesi yüklü aracı inanın büyük bir sevinçle ve mutlulukla yolluyoruz. Çünkü bu tır zafere ulaşan bir halka Dersim halkının uzatmış olduğu bir eldir. Bu anlamda kampanya boyunca yardımını ve desteğini bizden esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yüklenen TIR, alkış ve sloganlar eşliğinde bölgeye doğru yola çıkarıldı.

2413_4.jpg

121d2214-6c04-407e-9961-b2d9a7a32f6f.jpg2413_6.jpg