KLİMALI, KÜTÜPHANELİ DURAK DÖNEMİ

Bir buçuk yıldan fazla zamandır kayyım olarak görev yapan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in talimatıyla kentte bulunan otobüs duraklarına klima takılırken, duraklarda kütüphane de oluşturuldu.

Kentin tamamına yaygınlaştırılması amaçlanan duraklarda otobüs bekleyen vatandaşlar, yazın serinlerken kış mevsiminde de bir yandan ısınırken bir yandan da kitap ve gazete okuyabiliyor.

Bazı durakların yanına Türk Edebiyatı ve dünya klasiklerinin de içinde yer aldığı kitap dekorları konurken Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel de zaman zaman durakları gezerek vatandaşların memnuniyetini ölçüyor.

Hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Otobüs duraklarımız klimalı ve kütüphaneli. Burada yöre insanımız çocuğundan yaşlısına otobüs, minibüs beklerken boş vakitlerinde kitap ve gazete okuyor. Duraklarda hem kitaplarımız hem günlük gazetelerimiz mevcut. Ayrıca yapmış olduğumuz kitap dekorlarıyla da çocuklarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın kitap okumaya ilgisini arttırmış oluyoruz. Vatandaşlarımız uygulamadan memnun. Hem soğuk havada üşümüyorlar hem de otobüs beklerken kitaplarını, gazetelerini okuyorlar. Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler var. Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerinin soğuk kış günlerinde sıcacık ortamda otobüs beklerken kitap okuması da ayrı bir güzellik” dedi.

Tunceli’nin artık turizm ve kültür şehri olduğunun altını çizen Sonel, durak yanlarındaki kitap dekorlarının da vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Duraklardan yararlanan vatandaşlar da uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdi.

Erdem Ediz isimli vatandaş durakların son derece güzel olduğunu belirtirken, Nafiye Orgun, “Soğukta üşümüyoruz. Yazın da serin oluyor duraklar. Malum burası kış memleketi bence çok güzel bir uygulama” dedi.

Çocuklarıyla otobüs beklerken sıcak bir yerde oturabildiklerini söyleyen Songül Yüksel, “Otobüs beklerken o süre içinde kitap da okuyabiliyoruz. Sayın valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dilan Hanoğlu isimli vatandaş ise, klimalı ve kütüphaneli durakların kentin kış şartları için çok iyi bir uygulama olduğunu dile getirdi.

page-009.jpg