Dersim KJA tarafından Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamaya katılan kadınlar, çatışmalarda hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Açıklamada konuşan Gülseven Yıldız, bölgede olağanüstü hal dönemlerini de aşan uygulamalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Çatışmalarda öldürülen kadınların teşhir edilmesine tepki gösteren Yıldız, “ Bu savaş ahlakı ve hukuku olarak yine erkekler tarafından belirlenen kuralları bile hiçe sayılarak ve ahlaksızca yapılmaktadır” dedi.

Daha önce de Ekin Wan’ın cenazesinin de teşhir edildiğini ifade eden Yıldız, “Yapılan her katliam, her tecavüz, her işkence bizlerin kendimizi savunmak için daha mücadeleci olmamıza yol açıyor.

Tüm kadınları, direnen kadınların bedeni üzerinden yürütülen kirli savaşa karşı ses çıkarmaya ve bu faşizan uygulamalar karşısında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Söz konusu Kürtler ve egemenlerin çıkarları olunca kör, sağır, dilsizi oynayanlara sözümüzdür bedenlerimiz teşhir ederek yüreğimizdeki özgürlük ateşini söndüremezsiniz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla durumu protesto eden kadınlar daha sonra sessizce dağıldı.

kja_ic.jpg