Yenigün Kadın Derneği üyeleri, savaş mağduru kadın ve çocuklar için atkı, bere, eldiven, çocuk kıyafeti örmenin yanı sıra Kobaneli aileler için de kapı kapı gezerek yardım topladı.

 Topladıkları yardımları Dersim Belediyesi’ne teslim eden dernek üyeleri çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

Dernek başkanı Fidan Demir yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin birçok illinde kardeş derneklerimiz var. İstanbul’da Esenyalı Kadın Derneği, Kocaeli’nden, Kayseri’den ve birçok ilde eş zamanlı yürüttüğümüz bu kampanyanın bir ayağını da biz Dersim Yenigün Kadın Derneği olarak örgütlüyoruz. Bu çalışma bizim için çok önemli. Bu konuda halkımız da çok duyarlı. Kobane direnişinin başladığı günden, bugüne kadar halkımız desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Biz de kadınlar olarak bu çalışmayı daha güçlendirmek ve sahiplenmek için kapı kapı gezerek her türlü desteği istedik, anlattık. Atkılar bereler ördük. Sadece yardım toplamadık kadınların fikirlerini aldık ve bu savaşın sadece Kobane halkının tek başına bir mücadele edebileceği bir savaş değil. Katil IŞİD’e karşı ve onu destekleyen tüm barbarlara karşı tüm gücümüzü birleştirerek mücadele edeceğimiz bir savaş. Oradaki halk bizim kardeşlerimiz ve bizler elimizi uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kız kardeşlik köprüsü kampanyasının devam edeceğini belirten Demir; “tüm halkımızın bu kampanyaya desteklerini sürdürmeye çağırıyoruz” diye konuştu.