Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel koordinesinde kentte hayata geçirilen projeler sayesinde şehir şantiyeye döndü. Atatürk Mahallesi Kıyı Düzenleme Projesi ile Tunceli, 5 bin 700 kilometre yürüyüş, gezi, bisiklet, marina ve rekreasyon alanına kavuşması bekleniyor. Aynı zamanda 65 bin metrekarede şehrin doğal yapısına eşlik eden yeşil alan ve oyun parkları gibi çalışmalarla yeni bir nefes yeri kazanıyor.

Atatürk Mahallesi Kıyı Düzenleme Projesinin büyük oranda tamamlandığını belirten Vali Tuncay Sonel, "Atatürk Mahallesi Kıyı Düzenleme Projesi ile Tunceli’miz 5, 7 kilometre yürüyüş, gezi, bisiklet yoluna, marina ve rekreasyon alanına kavuşacaktır. 65 bin metrekarede şık ve şehrin doğal yapısına eşlik eden bir yeşil alan olacak. İnsanlarımızın keyifle kullanabilecekleri rahat bir yürüyüş yolu, geleceğimizin sahipleri için, çocuk oyun ve park alanları ve ayrıca tüm bunları süsleyecek olan peyzaj düzenlemeleri ile yepyeni bir soluk kazanıyor. Modern bir görünüm ve prestijli bir yatırım kazanıyor. Bu proje ile seyir teraslarından izlemenin hazzına ve ayrıcalığına sahip olacaklar” dedi.

Vali Sonel, projelere destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve bakanlara Tunceliler adına teşekkür etti.