CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve çok sayıda milletvekili ile geldiği memleketi Tunceli’de vatandaşlara seslendi.

Kışla Meydanındaki miting alanına gelişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, önce eşiyle mitinge katılanları selamladı.

Sık sık “Dersim Seninle Gurur Duyuyor” sloganı atan kitleye Kılıçdaroğlu, “Ben de Dersim’le, tüm Dersimlilerle gurur duyuyorum”  şeklinde karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, “Burası babamın, dedemin toprağı; çocukluğumun geçtiği yer. Küçücük bir köyde doğdum, 7 kardeşten okuyan sadece benim, devletin sınavlarını kazandım, önemli mevkilere geldim, siyasete atıldım. Dersim’in Ballıca köyünde doğan bir kişi, şimdi CHP Genel Başkanıdır. Cumhuriyete bu yüzden inanıyorum” dedi.

 “Dersimliyim diye bu başçalan etmediği iftirayı bırakmadı” diyen Kılıçdaroğlu, AK Partinin iki yıl önce Tunceli’nin adının Dersim olması yönünde verdiği kanun teklifini bir türlü kabul etmediğini söyledi.

kilicdaroglu_ic-001.jpg

Berkin Elvan’ın ölümü ve ardından yaşanan olaylara değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Berkin öldüğü zaman herkes yas tuttu, 15 yaşında bir çocuktu. Ama O Berkin’i bir terörist olarak milletin önüne çıkardı, bir kitleye Berkin’e yuh çektirdi. İnsanın yüreğinde toplu iğne ucu kadar vicdan varsa, 15 yaşındaki bir çocuğun arkasından bir kitleye yuh çektirir mi. Burak Can hayatını kaybetti. O da 22 yaşında, o da bizim evladımız. Bir gün önce ‘provokasyon olabilir’ dedim. O utanmazlar çıkıp, ‘Kılıçdaroğlu’nun militanları öldürdü’ diyor. Sende nasıl bir vicdan ve ahlak var? Bir insanın ölümü üzerine siyaset yapılır mı? Burada eylemlerde biber gazı atıldı, Ahmet diye bir polis kardeşimiz hayatını kaybetti, o da bizim evladımız. Ona da çok üzüldük. Biz kardeşiz ve bu topraklarda barış içinde yaşamalıyız” diye konuştu.

kilicdaroglu_ic1-001.jpg

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Kılıçdaroğlu, “Dersim’den sesleniyorum, barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Eğer bu topraklarda barış şahlanacaksa, bunu yapacak olan CHP’dir. Biz özellikle ‘Türkiye’nin birleştirici gücü’ sloganını kullandık. Türkiye’nin her yerinde tüm yurttaşlarımı kucaklıyorum. Kimseye ‘inancın nedir, etnik kimliğin nedir’ sorularının sorulmasını kabul etmem. Herkesin benim başımın üstünde yeri vardır. Ben Türkiye’nin birleştirici gücüyüm, buna inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmasında 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmelere de değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi.

Başkan adaylarıyla birlikte partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu daha sonra Elazığ’da düzenlenen mitinge katılmak için karayoluyla kentten ayrıldı.

Kılıçdaroğlu’nun mitingine milletvekillerinin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Perihan Sarı, Gökhan Günaydın ve Erdoğan Toprak da katıldı.