CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ ve Bingöl mitinglerinin ardından memleketi Tunceli’de Kışla Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti.

Çok sayıda milletvekiliyle Tunceli’ye gelen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın “memleketini söylesene” dediğini hatırlatarak, “Ben Tunceliliyim ve bundan onur duyuyorum. Recep Bey çok merak ediyorsa, ben aynı zamanda Hakkariliyim, Edirneliyim, Urfalıyım. Ben insanım Recep Bey” dedi.

 

kilicdaroglu_ic1.20100825201657.jpg

 

Başbakan Erdoğan’ın soy sop tartışması başlattığını belirten Kılıçdaroğlu, “Başbakan kalkmış soy sop tartışması başlatıyor. 21. yüzyılda Hitler mantığına sahip bir başbakan istemiyoruz. Çekilsin o koltuktan” diye konuştu.

 

kilicdaroglu_ic2.20100825201715.jpg

 

CHP olarak siyasette yeni sayfa açtıklarını ve Başbakanın bundan ürktüğünü belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Recep Bey’e yüzde 10 barajını düşür milli irade parlamentoya tam yansısın dedik. Yasa teklifi verdik. Bu teklif üzerine Recep Bey’in sesi kesildi. Bu coğrafyada çok sayıda faili meçhul cinayet işlendi. Bunların ortaya çıkarılması için araştırma önergesi verdik ancak Recep Bey ve arkadaşları buna hayır oyu verdiler. Biz insanların dinine, diline, rengine bakmıyoruz. Bizim için insan düşüncesini paylaşmasak da insandır. Faili meçhul cinayetler CHP iktidarıyla çözülecek. Başbakana millete baskı yapan, onlarca insanı sorgusuz içeride tutan özel yetkili mahkemeleri kaldıralım dedik yanaşmadı.

 

kilicdaroglu_ic4.jpg

 

Bu AKP’nin hukukudur. Bizim iktidarımızda yargı tam bağımsız olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Kürt sorununa da değinen CHP Genel Başkanı, “12 Eylül’de hayır deyin demokrasinin önü açılsın. Hayır deyin, toplumsal mutabakatla doğudan batıya kuzeyden güneye herkese genel affın önünü açılsın; Kardeş kanı akmasın. Barışın, kardeşliğin ve alınterinin; halkın iktidarını kuralım” dedi.

 

kilicdaroglu_ic5.jpg

 

AKP’nin anayasa değişiklik paketine Kenan Evren’in dahi cesaret edemediği maddeler koyduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, bu yüzden vatandaşları 12 Eylül’de hayır demeye çağırdı.

 

kilicdaroglu_ic6.jpg

 

Konuşmasında Munzur Vadisi üzerinde yapılması planlanan barajlara da değinen Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında bu projelerin iptal edileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sık sık “Halkçı Kemal, Başbakan Kemal” sloganları atıldı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından beyaz güvercinler uçurdu ve mitinge katılanlara karanfil attı.

 

kilicdaroglu_ic7.jpg

 

Mitingde, Onur Öymen’in Dersimle ilgili konuşmasının ardından partiden istifa eden Eski Vekil Hasan Güyüldar, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ve de yeniden CHP’ye katıldı. Partiye katılanlara rozetleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takıldı.

Mitingin ardından Grand Şaroğlu Otel’e geçmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların sevgi gösterisi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.