Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitime Destek Derneği ile İzmir Tunceliler Platformunun Yüksek Öğrenim gören Tuncelili öğrencilere burs sağlamak üzere ortaklaşa düzenlediği geceye katıldı. 

İzmir Bayraklı Arena Restaurant’ta düzenlenen geceye Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, belediye başkanları, iş adamları ile vatandaşlar katıldı.

Gecenin ev sahipliğini yapan Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Hasan Güyüldar yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu gün bizler Tunceli’den bir moralle sevgiyle bir heyecanla Türkiye’nin aydınlık yüzü İzmir’e size geldik

İzmir ve çevresinden, Egenin kentlerinden gönüllülerle hemşehrilerimizle dostlarımızla mavi egenin kıyısındaki İzmir arenasında buluşmak yaşamak ne kadar güzelmiş. Burada yaşayan hemşerilerime dostlarıma baba ocağına özlem ve hasret içinde olduğunu görüyorum. Ben de sizlerin özlediğiniz Petek’ten, Çemişgezek’ten, Mazgirt’ten iki Munzur’un buluştuğu merkezden sizleri özleyen yakınlarınızdan Köylerinizden sizlere içten kucak dolu selamlarla geldik bu salona İzmir’e. Yeşilini çiçeğini, Munzur doğası Munzur balı nimetiyle sofralarımıza sunan Pülümür’den size selamlarla geldik. Anadolu ermişlerinin yaşam felsefesinin yatağı ocaklarımızın diyarı Dersim Kültürünün beşiği Hozat’tan Hozatlı dostlarımıza Eğitim gönüllülerine içten duygularla geldik. Ülkemize ışık veren enerji veren Anadolu toprağına başak bereket veren Munzur’un mekânı Ovacıktan, Ovacıklı dostlara bu salondaki gönüllülere Munzur’dan selamlarla geldik buraya. Havasında suyunda toprağında çocukluğunun boy verdiği Düzgün Baba eteğindeki baba ocağı Ballıca Köyünden Nazımiyeli hemşerilerinden Ermiş Düzgün Baba sana el versin diyen Dersim halkından ülkemizin birliğine kardeşliğine aydınlığına atan yüreğine dolu, dolu içten duygularla geldik Sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLUNA. Kültürü inancı yaşamıyla ÖNCE İNSAN felsefesinin boy verdiği erenlerin toprağından bu sıcak selamlarla bizler ülkemizin aydınlık yüzü İzmir e sizlerle dayanışmaya geldik.

 Bu sıcak selamlarla Kentimizin bu günkü fotoğrafına baktığımızda; Sanayi olmayan bir İl.  Devlete ve özel sektöre dairi yatırımı olmayan bacası tütmeyen bir il. Keçisi, koyunu, ineğiyle, bir çift öküzüyle arpa buğday ekilen tarlasıyla geçim kaynağı olan köylerinde eser kalmayan bir İl. Peki, bu kentte ne var derseniz; bizde bir tek sermayesi var diyorum oda hayatın her anlamında işsizlik işsizlik, işsizlik bu kadar olumsuzluklara rağmen toplumumuzu asla vaz geçmediği bir sermayeci daha var oda: eğitimdir. Çocuğunun gencinin eğitimde yol almasıdır. Özelikle üniversitelerde okuyan gençlerinin ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitiminin yarım kalmaması için eğitime duyarlı biz eğitim gönüllülerden toplumuzun beklentisi vardır. İşte biz bu nedenle buraya geldik. Toplumuzun bu duyarlılığı biz Aydınlanmaya duyarlı gönüllülerle bu sorunu paylaşmaya sizlerle dayanışmaya geldik..

  Bizler buraya gelmekle Üniversiteli gençlerimize el verdiniz sevginizi verdiniz. Devletin, özel sektörün bacası tüten fabrikası olmasa da bizim bacası tüten fabrikamız sevgi olsun. O sevgi de çocuklarımızdır.”

kilicdaroglu_ic-006.jpg

Güyüldar’ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise; Ankara’da eğitimcilere yönelik polis şiddetine değinerek, “Kimse öğretmenlerimizin kılına dahi dokunmamalı. Onları başımızın üstünde taşımalıyız. Öğretmenlerin şiddet gördüğü toplumda çocuklarımızı sağlıklı yetiştiremeyiz. Çocuklarımızı eğitecek kişiye ‘öğretmen’ diyoruz. ‘Bilim Çin’de bile olsa git’ diyen, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen bir felsefeden, inançtan geliyoruz. Bugün Ankara’da öğretmenlerimiz dövüldü. Biber gazı atıldı. TOMA’larla tazyikli sularla rahatsız edildiler. Bunu 21. yüzyılda yaşayan bir partinin genel başkan olarak içime sindiremiyorum. Öğretmenlerin şiddet gördüğü toplumda çocuklarımızı sağlıklı yetiştiremeyiz. Bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır. Onların rahat okuyabilmeleri için her türlü çabayı göstermeliyiz. Bu gece katkı vermek için buradayım. Umarım amacına ulaşır” dedi.

kilicdaroglu_ic1-004.jpg

Eğitimin önemine de değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacı güzel olan bir gecede bulunmaktan ötürü çok mutluyum. Hayatım boyunca bir şeye hep inandım; eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımı. Yeni yeni mi keşfediyoruz? Hayır. Eğitim elbette güzel ama olanakları olanlar için biraz daha kolay. Bizim bir görevimiz daha var; olanakları sınırlı olan çocuklara destek vermeliyiz. Tunceli zaman zaman yoksulluğun söz konusu olduğu bir kent. Umuyorum amacına uygun bir gece gerçekleştirir ve dernek başkanımızı mutlu eden bir rakama ulaşırız.”

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde okuyan Tuncelili üniversite öğrencilerine burs sağlamak için düzenlenen geceden elde edilen gelirin önümüzdeki yıl burs olarak dağıtılacağı açıklandı.