CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eşi Selvi Kılıçdaroğlu 10 Mayıs'ta hem anneler günü , hem de seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği Dersim’de ilk gün Ana Fatma, Tunceli Huzurevi ve Nazımiye’de annesinin kabrini ziyaretinin ardından, Pertek Termal Otel’de kadınlarla bir araya geldi.

Burada kadınlara hitaben konuşan Kılıçdaroğlu, CHP Adayı Saniye Barut’a destek istedi.

Saniye Barut'u Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Dersimlilere emanet ettiğini söyleyen Selvi Kılıçdaroğlu, "Gözlerinizde gördüğüm destek ifadesini sözlü olarak da duymaya geldim" diyerek farklı ilçelerden gelen kadınlara CHP'ye ve başta kadın aday Saniye Barut olmak üzere adaylara sahip çıkmalarını istedi.

Selvi Kılıçdaroğlu Pertek'ten Tunceli Merkezdeki CHP seçim ofisine geçti. CHP milletvekili adayları Saniye Barut ve Kemal Yaşar Atmış'ın konuşmalarından sonra, partililere hitaben yaptığı konuşmada Tunceli'de ilk kez bir kadın adayın milletvekili olacağını vurguladıktan sonra ilerici, devrimci, çağdaş, okuma oranı Türkiye'nin en yüksek ili olan Dersim’in bir ilki daha bu seçimde gerçekleştireceğine inandığını söyledi.

kilicdaroglu_ic-008.jpgMerkez seçim bürosundaki toplantının ardından partililerle merkez esnafını dolaşıp el sıkışan Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi.

Ziyaretinin son gününde Ovacık İlçesi’ni ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde partililer tarafından konvoyla karşılandı. Seçim bürosunun kurdelesini Milletvekili adayları Saniye Barut, Kemal Yaşar Atmış ve İl başkanı Hüseyin Zeytin ile birlikte kesen Kılıçdaroğlu, "Milletvekili adayınız Saniye Barut sizin gelininizdir, Eşi Ali Barut Ovacıklıdır. Eminim ki Ovacıklılar gelinlerine sahip çıkacaklardır” dedi.

Büro açılışında konuşan CHP Dersim birinci sıra Milletvekili Adayı Saniye Barut, Barışın, Mecliste CHP ile gerçekleşeceğini dile getirdi. Barut, açıklanan seçim bildirgesi ile ülkenin sorunlarına çözüm getireceklerini ve yeni bir Türkiye ile beraber yeni bir Dersim kuracaklarını söyledi.

Barut: Alevileri en iyi yine Alevi olan bir başkanın anlayacağını ve Alevilerin sorunlarına çözüm getireceklerini söyledi. "Dinimiz sevgi, Kabemiz insan" diyen Barut, demokrasi, barış, kardeşlik ve insanca yaşamak için iktidara yürüyen CHP’ye destek istedi.

Selvi Kılıçdaroğlu ve milletvekili adayları açılışın ardından Ovacık esnafını dolaşarak sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu, Ovacık ziyaretinin ardından Ankara’ya döndü.