İç güvenlik paketini protesto etmek amacıyla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen KESK Dersim Şubeler Platformu üyeleri adına konuşan Hasan Ölgün, iki defa ertelenen iç güvenlik paketinin yeniden meclis gündemine getirildiğini belirterek, “Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin, Türkiye Barolar Birilği’nin, hukukçuların, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, aydınların, yazarların; bu ülkede demokrasi isteyen tüm kesimlerin itirazına rağmen AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı ısrarla ve yasaları bize dayatmaya çalışıyor” dedi.

Ak Partili milletvekilleri ile diğer vekiller arasında mecliste yaşanan kavgaya da değinen Ölgün, “Cumhurbaşkanının bir an önce çıksın talimatının ardından AKP milletvekilleri diğer milletvekillerine her türlü şiddeti uygulamış ve 5 milletvekili darp edilmiştir. Sokakta uyguladıkları şiddet yetmiyormuş gibisine şimdi de meclisi her türlü şiddet ortamına dönüştürmeye çalışarak baskıyı sistemleştirmek istiyorlar” diye konuştu.

Gündem maddelerine geçilmeden önce paketin geri çekilmesini istediklerini kaydeden Hasan Ölgün, paket geri çekilmediği sürece her türlü demokratik tepkilerini ortaya koyacaklarını da sözlerine ekledi.