Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dersim Şube ve il temsilcilikleri 10 Ekim’de Ankara’da 103 kamu emekçisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

10 Ekim’de yaşanan katliamın ikinci ayı nedeniyle Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve HDP Milletvekili Alican Önlü, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’un da destek verdiği KESK’liler buradan katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine yürüdü.

Burada KESK adına açıklama yapan Gökhan Omur, “10 Ekim 2015’de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı Başkent Ankara’da gerçekleştirildi. Bu katliamda üyelerimizi, yürütme kurulu üyelerimizi, kardeşlerimizi, eşlerimizi, kızlarımızı, oğullarımızı, arkadaşlarımızı ve yoldaşlarımızı yitirdik.

Biz savaşın, şiddetin ortasında barış diyen taraf olduğumuz için bize bedel ödettirildi. Bunun için içimizden 103 barış elçisini, barış karanfilini aldılar. Şehit olanların tek suçu barış ve halkların kardeşliğini istemeleriydi. Bu bile fazla görüldü” dedi.

Savaşa karşı barışı haykırmaya devam edeceklerini belirten Omur, “Biz işçi ve emekçiler, savaş ikliminin bizim haklarımızın biraz daha budanması, hak mücadelelerimizin yasaklanması, ücretlerimizin savaş bütçeleri ile aşağı çekilmesi, aynı işyerlerinde bile paramparça edilmemiz olduğunu çok iyi biliriz. Bunun için her zaman her yerde en gür ses ile savaşa hayır diyeceğiz.

Savaştan değil barıştan ve kardeşlikten yana saf tuttuk, tutmaya devam edeceğiz. Çünkü savaşta ölen, açlık ve sefalet çeken emekçiler, yoksullar yani bizleriz” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu’da son zamanlarda yeniden başlayan çatışmalara değinen Gökhan Omur, “Ülkemizdeki özellikle bölge illerindeki OHAL’i aratmayan uygulamalardan bir an önce vazgeçilmeli. Çatışma ve ölümlerin durdurulmasını acilen talep ediyoruz. Kan ve gözyaşı dursun, hiç kimse ölmesin diyoruz. Çatışma ve ölümlerin ülke demokrasisine, kalkınmasına ve emekçilerin bütçesine bir katkısı bulunmamaktadır. Bunun için ülkemizin içine sürüklenmek istendiği kaotik ortama hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

KESK üyeleri açıklamanın ardından sessizce dağıldı.