Dersim KESK şube ve il temsilcilikleri, kuruluşlarının 20. Yıldönümü nedeniyle sendikada basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan KESK Dönem Sözcüsü Mazlum Doğan, yıldönümlerini çok ağır koşullar altında karşıladıklarını belirterek, “Darbe koşullarının hüküm sürdüğü yıllarda kurulan konfederasyonumuz bir kez daha sistematik saldırıyla karşı karşıya. Saldırılar, karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, gözaltılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve diğer baskı türleri ile devam ediyor. Son yıllarda sokağa çıktığımız neredeyse tüm eylemlerde saldırıya uğruyor, engelleniyoruz. TİS ve grev hakkımızı kullanmamız her türlü mekanizma devreye sokularak engellenmek isteniyor. Yandaş konfederasyon ve sendikalar yedek güç olarak devreye sokuluyor. Uluslararası sözleşmeler ve anayasal haklarımız hiçe sayılıyor. Şimdi de kamu emekçilerinin pamuk ipliğine bağlı iş güvencesi 657 sayılı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

kesk_ic-007.jpg10 Ekim’de Ankara’da 103 kamu emekçisinin katledilmesiyle sonuçlanan saldırıya da değinen Doğan, “20. kuruluş yıldönümümüzde mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütmek kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. 20. Kuruluş yıldönümümüz olan bugün buradan bir kez daha 10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarımızın vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenler KESK’lilerdir. Çünkü KESK güçlünün hukukuna karış her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirilenlerin yanında saf tutmuştur. Bu nedenle demokrasiye susamış işçi, emekçilere ve bir halka baskı zor ve şiddetten başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK in yer alması şaşırtıcı değildir. Ancak mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve hakların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” diye konuştu.