Belediye Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Belediye meclis Üyeleri, Belediye teknik personeli ve Dersim Ekoloji Meclisi Aktivistleri katıldı.

ekolojik_ic.jpgSunum öncesi açılış konuşmasını yapan Ekoloji Aktivisti Meral Uç, kentin bir çok sorununun olduğuna değinerek, kentin ekolojik ve estetik anlamda çehresini değiştirebileceği çalışmalara katkı sunmak istediklerini belirtti.

Hem kısa hem de uzun vadeli ekolojik çalışmaların kent için anlamlı olduğuna değinen Uç, “Kentin ekolojik ve estetik çehresini değirecek çalışmalara katkı sunmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi kent bahçeciliği olabilir. Kent bahçeciliğinde hem dar gelirli aileler gıdasını üretmiş olacak hem de organik tarıma ve üretime teşvik etmiş oluruz. Kentin gıdasını üretebileceği mekânlar oluşturmalıyız. Kentin var olan gerçekliği üzerinden neler yapabiliriz, karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak güzel paylaşımların olabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda belediyemizle ortaklaşa bir kamuoyu yaratmak istiyoruz ”dedi.

Konuşmanın ardından Ekoloji Aktivisti Ferhat Yılmaz “Kentin Ekolojik Dönüşümü” adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Sunum ardından konuşan Eşbaşkan Nurhayat  Altun, kentte yaşayanlarının kentleşme ve kent ekolojine karşı bir ekolojik bir bakış açısının  olması gerektiği belirterek, ekolojik bir bakış açının   tartışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Altun, “Kentimizin imar ve revizyon plan çalışmalarımızdan tutalım altyapı ve katı atık proje çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızda bazen ciddi sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunları aşmak tamamen ciddi bir ekolojik bilinçlenmeyle olur. Kentin revizyon planı bitmek üzere. Kentsel revizyon planlamayı kentte bakış açımızı, kent estetiği ve ekolojik modelleri sizlerle paylaşarak ve sizlerin de görüşlerini alarak karşılıklı tartışmalar yürüterek örnek ve ekolojik modelleri hayata geçirebiliriz” dedi.

 Ardından konuşan Eşbaşkan Mehmet Ali Bul ise, sunumun anlamlı ve model olabileceğini belirterek,  “belediye projelerine sizlerin katkılarıyla bir ekolojik bilinç yaratabilir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak toplantı sona erdi.