Son günlerde ilçede yaşayan bazı vatandaşların cep telefonuyla aranarak dolandırıldığının belirtildiği açıklamada, “Bu şahıslar kendilerini polis, savcı, kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşlarımızı tehdit etmekte, suç atfetmekte ve kendilerini tutuklatacaklarını söyleyerek mesajla gönderdikleri veya söyledikleri hesap numaralarına yüklü para yatırılmasını istemektedirler.

Bu türden telefonlara veya tehditlere kesinlikle itibar edilmemeli, şüpheli şahıslara asla para, kontör aktarılmamalıdır. Kişilerle ilgili idari ve adli işlemler asla bu şekilde yürütülmemekte, hukuka uygun ve kişilerin mağduriyetine yol açmadan gerçekleştirilmektedir.

Tüm vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri, asla bu türden kişilere itibar etmemeleri, şüpheli kişiler tarafından telefonla veya başka yolla rahatsız edildikleri takdirde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne veya İlçe Jandarma Komutanlığı’na müracaat etmeleri gerekmektedir.

Emniyet birimlerimiz, bu dolandırıcıların tespit edilmesi ve yakalanmasıyla ilgili çok titiz ve başarılı bir çalışma yürütmektedir” dendi.