Kitaplar, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun tarafından Dede Korkut İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Bektaş ve Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Selda Özyol’a teslim edildi.

Dilini, kültürünü ve hiç tanıdık olmadıkları sanayi kentlerine yaşam mücadelesi adına yola çıkılmıştı Almanya yolculuğu;

 En büyük hasretleri ise tatil için gelecekleri özlemlerini çektikleri köyleri, kasabalarıydı. Geride bıraktıkları dost ve akrabalarını görmek, çocuklarını akrabaları ile tanıştırmayı sağlamaktı.

Rıza ve Elif ÇAKTI çiftlerinin de Almanya yolcuğu böyle başlamıştı. Yoğun çalışma temposu sonunda 1982 yılında senelik izinlerini kullanmak üzere üç çocuğu ve özel araçları ile Almanya’dan başlayan yolculukları, Pülümür’e bağlı Çakırkaya Köyü’nde sonlanmıştı.

Çakırkaya köyünde Keyifle, muhabbetle geçen izin sonucunda Almaya’ya hüzünlü geri dönüş için yola çıkılmıştı.

Ankara yakınlarında geçirmiş oldukları elim bir trafik kazası sonucunda sevgili Rıza ve Elif ÇAKTI yaşamlarını yitirmiş, Erdal, Şükran ve 4 yaşında Erkan bebeklerini geride bırakmışlardı.

Eksikliğini duydukları anne ve babasızlığı yetim büyümenin zorluklarını, sıkıntılarını, tabi ki en iyi bugün orta yaş grubuna gelmiş o günün çocukları olan Erdal, Şükran ve Erkan bilir.

2020 Yılının 23 Haziran’ında 42 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Erkan ÇAKTI geride bıraktığı abisi Erdal ve ablası Şükran’ a yakınlarına, sevdiklerine derin bir üzüntü yaşatmıştı.

 Erken yaşta hayata veda etmesi belki de özlemini, yokluğunu derinden hissettiği annesi ve babası ile buluşmanın acelesi idi.

Şükran ve Erdal yokluğunu hissettikleri sevgili Erkan’ın anısına ve bir nebzede olsa acılarını dindirmek adına Erkan’ın doğum günü olan 29 Mart tarihinde Pülümür’de eğitim gören öğrencilere dağıtılmak üzere özenle seçilmiş 187 adet kitap desteğinde bulundu.

Kitaplar Dede korkut ilköğretim okulu müdürü Erkan Bektaş ve Gazi Anadolu Lisesi müdürü Selda Özyol’a Belediye Başkanı Müslüm Tosun tarafından teslim edildi.

Kitapların okul kütüphanesine konularak bütün öğrencilerin faydalanmasının sağlanacağını söyleyen Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, “Erdal İzmir’de yaşarken, Şükran ise Gebze’de öğretmenlik görevini sürdürüyor. Bir eğitimci olarak kendisine yakışan bir davranış sergilemiş, ayrıca eğitimin önemini öne çıkarmışlardır. Şahsım ve Pülümür’de eğitim gören öğrenci veliler adına kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.