Akbaba tedavisinin bitimiyle birlikte yeniden doğal ortamına bırakılacak. Öte yandan daha önce ölmüş halde bulunan ve içi doldurulan kızıl akbaba ise yaban hayatı merkezinde sergilenecek.

Pülümür Vadisi’nde dünyada uçabilen en ağır kuş türlerinden olan ve bitkin halde bulunan kara akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Kara akbaba, tedavisinin bitimiyle birlikte yeniden doğal ortamına bırakılacak. Konuya ilişkin bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “Pülümür Vadisi’nde bitkin halde görülmüştü. Veteriner hekim gözetiminde tedavisini gerçekleştirdik. Tedavisi tamamlanmak üzere. Yakın zamanda Pülümür Vadisi’nde yeniden doğal ortamına bırakacağız” dedi.

20170106_101059.jpg

Kızıl akbaba, yaban hayatı merkezinde sergilenecek

Daha önce kentte ölü halde bulunan ve tahniti (içinin doldurulması) gerçekleştirilen ve koruma altında bulunan kızıl akbaba ise şu an Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde sergileniyor.

Tahniti yapılan kızıl akbabanın yaban hayatı merkezinde sergileneceğini ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “Bu tür ilimizde özellikle Munzur Vadisi Milli parkı ve Pülümür Vadisi’nde görülen kızıl akbaba türü. Şu an tahniti yapılmış halde. Yaban hayatında oldukça önemli olan ve bakanlıkça koruma altına bulunan bir tür. Bunu Malatya Bölge Müdürlüğümüz Yaban Hayatı Merkezinde sergileyeceğiz” diye konuştu.

Celil Burak Ağar