2012 Yılı 2. Olağan kalkınma kurulu toplantısı 11 Ekim Perşembe günü Elazığ’da gerçekleştirildi. Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Kara ve Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kandil’in de katıldığı toplantının bir bölümüne Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Elazığ Valisi Muammer Erol da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Kalkınma Ajanslarının temel görevlerinin bölgesel gelişmeyi tetiklemek olduğunu ifade etti.  Dünyanın, kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları arasında güçlü bir işbirliği ve dayanışmanın öne çıktığı bir dönemden geçtiğini belirten Gezer; “Bu da doğal olarak yerinden yönetimi, farklı sektörler arasındaki işbirliğini, dayanışmayı öne çıkarır bir hale getirdi. Yerel aktörlerin daha çok inisiyatif aldığı, kaynakların yerinde kullanıldığı, farklı kesimler arasında işbirliği ve dayanışmanın olduğu bir dönemden geçiyoruz." dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva da ajansın kuruluşundan bu yana geçen 3 yıllık süreçte sorunların tespiti, çözümlerin geliştirilmesi ve bölge potansiyellerinin belirlenmesiyle ilgili araştırma, planlama ve koordinasyon faaliyetlerinin sürdürüldüğünü, bu doğrultuda destek programları uygulandığını söyledi. Altınyuva, “Hazırlanan bölge planlarının hedef ve amaçlarına ulaşmak amacıyla birçok faaliyet ve program tasarlayarak uyguladık. Geride bıraktığımız süreçte beş teklif çağrısı, üç doğrudan faaliyet destek programı, iki teknik destek programıyla, bir güdümlü proje ile 35 milyon TL’nin üzerinde kaynak kullandırıldı." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 10. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi hazırlığı için çalıştay gerçekleştirildi ve Türkiye ve TRB1 Bölgesi için 2014-2018 döneminde öne çıkacak konu ve sektörler tartışıldı.