Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurul Başkanlık seçimleri Malatya’da yapıldı. Kalkınma Ajansı binasında yapılan seçimlere Elazığ, Malatya, Dersim ve Bingöl’den üyeler katılırken, yapılan seçimler sonrasında Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığına seçildi.

Toplantıda, ilk olarak Ajans Genel Sekreteri Mesut Öztop yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Daha sonra Kalkınma Bakanlığı Planlama uzmanı Metin Gezer programda söz alarak yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verirken, ilk bölümün son konuşmacısı ise Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer oldu. Gezer de kurul olarak 4 yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından sona eren ilk bölümün ardından aday olması beklenen bazı isimlerin adaylık başvurusu yapmadıkları gözlenirken, yapılan seçimlere tek aday olarak giren Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Elazığ, Malatya, Dersim ve Bingöl’deki üyelerin tamamının oyunu alarak oy birliğiyle, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurul yeni başkanı oldu. Başkan Vekilliğine, Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan seçildi

Seçimlerin ardından söz alan Munzur Üniversitesi Rektörü ve Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ubeyde İpek; yapmış olduğu çalışmalardan dolayı eski Başkan Prof. Dr. İbrahim Gezer’e teşekkür ederek bundan sonraki süreçte bölgenin topyekûn kalkınması adına hep birlikte çalışacaklarını söyledi. Prof. Dr. İpek ayrıca seçimlerin ardından üyeler için verilen yemekte de Prof. Dr. İbrahim Gezer’e yaptığı çalışmalardan dolayı bir onurluk takdim etti.