8 Mart öncesi, kadınları Dikilitaş Restorana çağıran Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği’nin etkinliğine katılarak salonu dolduran kadınlar hem kadın kürsüsü ile sözlerini söyledi hem de omuz omuz halaya durdu

Yoğun ilginin olduğu etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Fidan Demir, katılımlarından dolayı kadınlara teşekkür etti.

Dernek Yönetimi adına gecede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayan bir açıklama okundu.  8 Mart’ın hem evde hem iş yerinde yaşamı yeniden üreten, emeğiyle var olan kadınlara adanmış bir gün olduğu belirtilen açıklamada, 8 Mart’ın tarihine ve kadınların taleplerine yer verildi.

Dernek Yönetimi adına okunan açıklamanın ardından geceye konuk olarak katılan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar da kadınlara seslendi. Kadınların 8 Mart’ını kutlayan Çuhadar, kadınlara yönelik baskı şiddet ve tacizler karşısında kadınların örgütlü mücadelede yerlerini almasına yönelik çağrı yaptı. Dersimde açılan tekstil atölyelerine de değinen Çuhadar, “bizler kadınlara yönelik istihdama evet diyoruz. Ama İstihdam adı altında kadın emeğinin sömürülmesine ve açlık sınırının altında çalıştırılmasına hayır diyoruz” dedi. 

Gece kadınların halayları ile sona erdi.

kadinlardan-dayanisma-gecesi-(3).jpg