Düzenlenen açıklamada konuşan İstanbul Kadın Barış Girişimi Sözcüsü Nimet Tanrıkulu, Kadın Barış Girişimi olarak Mayıs ayından itibaren birçok etkinlikler yaptıklarını belirterek, “Biz kadınlar bir araya geldiğimizde anladık ki kadın olarak konuşacak çok şeyimiz var. Ülkede, bölgede yaşananlar en çok biz kadınları etkiliyor. Her gün yaşanan ölümler en çok biz kadınları etkiliyor. Bütün bunları dur demek için buluşalım, konuşalım ve her yerde barış noktaları oluşturalım” dedi.

 

kadinlar_ic.jpg

 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise; ilk buluşmayı “Söyleyecek Sözümü Çözümü Geliştirecek Gücümüz Var” sloganı ile Diyarbakır’da gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Bu buluşmanın ardından Ankara, İstanbul buluşmalarını gerçekleştirdik. Eylemler yaptık. Bir çok yerde Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü için söyleyecek sözümüz çözümü geliştirecek gücümüz olduğunu haykırdık. Bunun için inisiyatif aldık. Bizler kadınlar kültürlerini, dillerini, inançlarını özgürce yaşasın istiyoruz” diye konuştu.

Dersim Kadın Barış Girişimi adına konuşan Fatoş Taşkale de kadınlar olarak barışçıl çözümün tek yol olduğunu haykırdıklarını söyledi.