Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamaya HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker, Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, kadınlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Açıklamada konuşan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, “Devlet, Kürt halkına ve kadınlara yönelik her türlü katliam, taciz, tecavüz, çırılçıplak panzerlerle sürükleme, bedenlerini parçalama, tutuklama, korkutma ve sindirme politikaları ile insanlık suçu işlemiş ve kadının gelişen özgürlük mücadelesini engellemek istemiştir. Biz kadınlar, bu politikaların 90’lı yıllarda olduğu gibi tarihin her döneminde uygulandığını ve en vahşi yöntemlerle hayata geçtiğini bilen canlı tanıklarıyız. Günümüzde de son üç yıldır kadının aktif mücadelesiyle sağlanmaya çalışılan barış ortamı, saray ve başkanlık hırsına kurban edilmiş, çözüm ve müzakere süreci askıya alınarak 90’lı yılların zihniyetini aşan bir yaklaşımla ülke savaş ortamına sürüklenmiştir” dedi.

Açıklamada konuşan HDP Dersim Milletvekili Edibe Şahin ise, işkence ve yayınlanan fotoğrafa tepki göstererek, “Şengal’de DAİŞ çetelerin yaptıkları bugün Varto’ yapılmıştır. Bugün geldiğimiz nokta insanlığın utancıdır” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.