“Kobane İkinci Kerbela Olmasın, Kobane’ye İnsani Yardım Koridoru Açılsın” pankartı açan kadınlar yürüyüşün sonunda mumlar yaktı ve niyaz dağıttı.

Dersim Kent Kadın Meclis Girişimi’nin çağrısı üzerine Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun’un da bulunduğu kadınlar buradan Mameki Köprüsü’ne kadar yürüdü.

Köprüye “Kobane İkinci Kerbela Olmasın” pankartı asan kadınlar daha sonra Gole Çetu ziyaretine yürüdü.

Burada açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, “Bugün Kobani’ye uygulanan zulme karşılık kadın direnişinin sembolü olarak buradayız. Tarihte direniş kültürünü, özgürlük mücadelesini bugüne taşıyan tüm kadınlar ve bu mücadelenin ardılları olarak bizler yassı Muharrem ayına girerken şunu belirtmek istiyoruz. Biz kadınlar bu coğrafyada, Ortadoğu’da, yeni Kerbelalar yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Biz kadınlar için iki seçenek var. Ya Kapitalist uygarlık ya demokratik uygarlık. Elbette ki kadını köleleştiren; metalaştıran Kapitalist uygarlığa hayır diyecek; demokratik uygarlığa evet diyeceğiz” dedi.

Altun’un ardından söz alan DBP İl Eşbaşkanı Leyla Akyıldız ise, Kobani’de yaşananların özgür yaşam ile köleliğin reddi mücadelesi olduğunu söyledi.

IŞİD vahşetinin kadına yaklaşımı da ortaya koyduğunu ifade eden Akyıldız, Kobane’de her karış toprağını savunan ve özgürleştirmeye çalışan kadınların yanında olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından kadınlar, mum yakıp niyaz dağıttı.

kadinlar_ic-004.jpg