Aralarında Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de bulunduğu çok sayıda kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek Yer altı Çarşısı üzerine kadar yürüdü.

Burada kadınlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Edibe Şahin, mevcut erkek egemen mantık ve sistemden toplumun her kesiminden kadının nasibini aldığını söyledi.

kadin_ic.20121125153134.jpg

Kadınların sorunlarının ortak olduğunu bu yüzden her kesimden kadının yan yana yürümesi gerektiğini dile getiren Şahin, “Kürtlerin özgürlük mücadelesi kadınların da özgürlük mücadelesini güçlendirdi. Kürt kadınları olarak toplumun her kesiminden kadınlarla birlikte sesimizi yükselttik; yükseltmeye de devam edeceğiz. Zorunlu göçten, yoksulluktan, yoksunluktan, şiddetten en fazla zarar gören biz kadınlarız. O nedenle hep birlikte yürümemiz için çok sebebimiz var” dedi.

Başkan Şahin, kadınların ortak mücadelesiyle eşit ve özgür toplum yaratılabileceğinin de altını çizdi.

kadin_ic1.20121125153147.jpg

Dersim Kadın Platformu adına açıklama yapan Filiz Salduz ise; kadınların yaşadığı sorunlara değindi.

Kadınlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Salduz, “Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında çıkan yasalar, bir insan olarak kadını değil, aileyi korumaya dayanıyor. En temel insan hakkı olan bedenlerimiz üzerindeki karar hakkımız kürtaj ve sezaryen yasağı ile elimizden alınmak isteniyor. Kadınlar uğradıkları tecavüzden istemedikleri bebekleri doğurmaya zorlanıyor” diye konuştu.

Salduz, kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıkmak için ortak mücadele çağrısında da bulundu.