Tunceli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle program düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapılan programa, Vali Yardımcısı Akın Zor, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Özgür Kırmızıtaş, kurum amirleri, kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

25 Kasım’ın geçmişine değinen Özgür Kırmızıtaş “ Ne yazık ki ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, coğrafî sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorun haline gelen kadına yönelik şiddet, son zamanlarda sıklıkla gündem haline gelmektedir. Hâlbuki kadının ve erkeğin bir bütünün iki eşit yansı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Şiddetin, kültürümüzde ve inancımızda hiçbir şekilde yeri yoktur. Kadına karşı şiddet; insan hakları ihlali ve insanlık suçudur. Kadınlarımız, 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile korunmakta ve desteklemektedir. Bununla birlikte kadınlarımız, Bakanlığımızın Alo 183 Sosyal Destek Hattı yoluyla gerekli destekleri alabilmektedir Tunceli İl Müdürlüğü olarak, kadına yönelik herhangi bir şiddet vakasında, vakit kaybetmeksizin gerekli tüm çalışmayı yapmaktayız. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz ve önemsiyoruz. Konu kadınlarımız olunca, büyük hassasiyet gösteriyoruz. Şiddet mağduru veya kalacak yeri olmayan kadınlarımızı, Kadın Konukevi Müdürlüğünde misafir etmekteyiz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak “Kadına yönelik şiddet ile mücadelenin sadece bugünle sınırlı olmadığını” vurgulamak isterim. Temennimiz hiçbir şiddetin olmadığı, dostluğun, iyiliğin, sevginin, güzelliğin olduğu bir dünya, bir nesil ve bir kültürün olmasıdır” dedi.

Konuşmaların ardından çocuk gelişimcisi Sevil Demir ve Neslihan Altıkat, kadına yönelik şiddet konulu bir sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından görüş ve temenniler alınarak program sona erdirildi.

“kadina-yonelik-siddetle-mucadele”-programi-(4)-vert.jpg