Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Altun şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere Barış ve Demokrasi Partisi olarak 30 Mart yerel seçimlerine,  ülkemizde ve bölgemizde örneği görülmeyen, siyasal kültürümüzde ve geleneğimizde yeni olan ve kadınların yaşamın tüm alanlarında eşit temsiliyetini öngören eş başkanlık sistemi ile hazırlandık. Geldiğimiz noktada Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere kazandığımız bütün belediyelerde eş başkanlık ve belediye meclis üyelikleri ile görev aldık.

Bu kazanım bizleri ne kadar mutlu ettiyse, yanı başımız da, Bingöl ilimizde yaşanan bir gelişme bizleri bir o kadar üzdü ve hayal kırıklığı yarattı.

Yeni seçilen Bingöl Belediye Başkanı AKP’Lİ Yücel Barakgazi, seçimlerde gece demeden gündüz demeden seçim çalışmalarında rol alan, emek harcayan kadınlara “Belediye başkan yardımcılığı ve Belediye başkan vekilliği vermeyi düşünmediğini belirtmiş,  gerekçe olarak ta toplumun bunu hazmetmediğini, dinen ve örfen de uygun olmayacağını söylemiştir.

Öncelikle bu eril bakış açısını ve tam bir toplumsal cinsiyet örneği teşkil eden yaklaşımı kabul etmeyerek istifa eden Meclis üyesi Nurten Ertuğrul’u desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek isterim.

Toplumsal kültürün bir devamı olan ve kadınlara yüklenen geri toplumsal rolleri ifade eden bu yaklaşımı doğru bulmadığımız gibi kadınlara, onların adalet ve vicdan ölçülerine de bir hakaret olarak görmekteyiz. Yine bu düşünceyi halka mal ederek meşrulaştırmak istemesi başka bir eleştiri noktasıdır.

Kadına güvenmeyen, onu toplumsal yaşamın dışına itmek isteyen bu anlayışı, zihniyeti kendi gerçekliğimizde, reddettiğimizi, kabul etmediğimizi söylemek isterim. Bizler Kürt kadınları olarak kadın özgürlük mücadelemizin de bir gereği olarak yeni bir toplum ve yaşamı inşa etmede kadına, onun emeğine ve adalet duygusuna büyük değer verdiğimizi, kutsallık derecesinde bir anlam biçtiğimizi belirtmek isteriz.

 Bu vesile ile Sayın Belediye Başkanını, toplumsal kültürün bu geri, zihniyetini terk etmeye çağırıyor, kadının yaratıcı dünyasını ve tarihini tanımaya davet ediyorum. “