Kadınlar hala aynı işi yapan erkeklerden daha düşük ücret alıyor, kız çocukları eğitim konusunda ayrımcılığa uğrayabiliyor, kadınlar karar alma süreçlerinde yer almakta zorlanıyor.

Bu ayrımcılığa bir son vermek ve kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına siz de katkıda bulunmak istiyorsanız, BM Kadın Birimi (UN Women) tarafından başlatılan kampanyaya katılabilirsiniz. Kampanya aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi çabalarına destek olurken yaratıcı yanınızı da ortaya koyma imkanı bulabilirsiniz.

Kampanyaya şimdiye kadar aralarında Nobel Barış Ödüllü Güney Afrika Anglikan Kilisesi'nin eski başpiskoposu Desmond Tutu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, oyuncu Patrick Stewart ve Antonio Banderas olmak üzere birçok tanınmış şahsiyet videolarını yükleyerek katkı sağladı.

 

Şimdi de sıra sizde.

 

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki adımları gerçekleştirmek yeterli oluyor

 

1.      Aşama: Aşağıdaki sorulardan birini seçip yanıtlayın.

2.      Aşama: Akıllı telefonunuzu kullanarak yanıtınızı videoya kaydedin.

3.      Aşama: Kaydettiğiniz vidoeyu: https://www.hightail.com/u/heforshe adresine yükleyin

 

Sorular şunlardan oluşuyor:

 

Küresel verilere göre aynı işi yapan kadınlar erkeklerden yüzde 30 daha az gelir elde ediyor. Bu dengesizlikten erkekler ne kadar sorumludur? Biz erkekler bu durumu değiştirmek için neler yapabiliriz?

Kadınların eğitim alması dünya üzerinde yoksulluğun ortadan kaldırılmasının en etkin yollarından biridir. Ancak, hala dünya üzerinde okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 64’ünü kadınlar oluşturuyor. Kız çocuklarının eğitiminin zaman kaybı olduğunu söyleyen erkeklere mesajınız nedir?

 

Her gün dünya üzerinde 800 kadın hamilelik ya da doğum esnasında önlenebilir nedenlerden dolayı yaşamını yitiriyor. Yardım alacak kimse bulamazsanız ve sizin sevdiğiniz kadın doğum esnasında yaşamını yitirse nasıl hissedersiniz?

Her üç kadından biri yaşamı boyunca en az bir kez şiddete maruz kalıyor. Biz erkekler, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik bu şiddet eylemlerini engellemek için ne yapabiliriz?

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması konusunda erkeklere düşen bir sorumluluk var mı? Sizin için bu sorumluluk nerede başlıyor?