2013 yılının “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması” il finali Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Yarışma, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan, kurum amirleri, kurum personelinin katılımıyla yapıldı.

Yarışmaya Merkez Çıralı Köyü’nden Fidan Aydın, Pertek Yeniköy’den Arzu Onay, Merkez Çimenli Köyü’nden Destegül Çil, Merkez Burmageçit Köyü’nden Songül Sungur katıldı.

kadin_ic.20130215184513.jpg

İl Finali Yarışmasını Merkez/Çıralı Köyünden Fidan Aydın kazanarak İlimizi 22 Mayıs’ta Bingöl’de yapılacak olan Bölge Finalinde temsil edecek. Yarışmada birinci olan yarışmacıya yarım altın, ikinci ve üçüncü yarışmacıya çeyrek altın, dördüncü yarışmacıya ise hediye verildi.

İl Müdürü Orhan Kaya yaptığı konuşmada kadın çiftçilerin tarımdaki yeri ve öneminden bahsederek, “cennetin ayakları altına serildiği analarımıza, yani kadınlarımıza herkesin hak ettiği değeri vermesi büyük önem taşımaktadır. İşte bu yarışma, Tarım teşkilatımızın kadın çiftçilere verdiği öneminde bir göstergesidir” diyerek, yarışmaya katılan çiftçilere katılımları dolayısıyla teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ise, yarışmada yeni yeni şeyler öğrenildiğine vurgu yaparak, kadın çiftçileri medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederek teşekkür etti.