Tunceli-Erzincan sınırında bir günlük oturma eylemi yapan protestocular, yetkililerden kaçak avcılığın önüne geçilmesi konusunda duyarlılık beklediklerini dile getirdi.

Tunceli-Erzincan sınırında bulunan Mutu’da bir araya gelen Dersim Halk Müziği Sanatçıları Metin-Kemal Kahraman Kardeşler, köy muhtarları ve vatandaşlar, “Dersim’in Kutsalları Katlediliyor Vicdanlar Sessiz” pankartı açarak bir günlük oturma eylemi yaptı.

Burada bir açıklama yapan Dersim Halk Müziği Sanatçısı Kemal Kahraman, “Dersim’de doğa katliamı yaşanıyor. Özellikle bizlerin kutsal kabul ettiği dağ keçileri hunharca katlediliyor. Başta Dersimliler olmak üzere çevre duyarlılığı olan kişi ve kurumlardan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Devlete karşı artık kendimizi savunmaktan yorulduk. Düşmana değil devlet yetkililerine karşı savunuyoruz. Devletten inancımıza, dilimize; kültürümüze saygı göstermesini bekliyoruz” dedi.

Pülümür İlçesi’ne bağlı Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren ise; uzun yıllardan Erzincan’dan dağ keçileri avlamak için gelenler olduğunu belirterek, “Erzincan’dan gelen kaçak avcıların içinde kamu çalışanları da olduğu için bunlara müdahale edilmiyor. Yıllardır bu sorunu dile getirmemize rağmen şu ana kadar bir çözüm bulunabilmiş değil. Dersim’de ve tüm dünyadaki bütün canlıları korumak ve saygı duymak zorundayız” diye konuştu.

Pelitli Köyü Muhtarı Çetin Aydın ise; dağ keçilerinin doğanın güzelliği olduğunu dile getirerek, “Kaçak avcılığın önüne geçmek konusunda yetersizlik varsa muhtarlar olarak bize araç versinler bizler yakalayalım” şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde oturma eylemi yapan protestocular akşama doğru sessizce dağıldı.