Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporun bir nüshası, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hozat alt Komisyonuna ulaştı.

 

Meclis Hozat Komisyonu'na gönderilen Jandarma Kriminal Raporunun, fişleme iddialarını doğrular nitelikte olduğu görüldü. Raporda, Hozat Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bilgisayarlarında yapılan inceleme ayrıntıları ile anlatıldı.

 

Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekili Özden Doğan, imzasıyla komisyona gönderilen raporda, Hozat Jandarma İlçe Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği bilgisayarlarının hard disklerinde yapılan incelemelerde fişleme bulgusuna ulaşıldığı bilgisine yer verildi.

Raporda, bilgisayarlar üzerinde nasıl bir inceleme yapıldığı da ayrıntılı olarak anlatıldı. Jandarma Kriminal Raporuna göre, hard disklerde adli bilişim yazılımı kullanılarak anahtar kelimelerin aranması yöntemi' uygulandı.

 

Rapora göre; yapılan incelemede, 'boy, kilo, saç rengi, göz rengi, siyasi görüşü, mezhebi, zaafları ve katıldığı eylemler gibi kelimeler arandı ve bilgisayarlarda bu yönde kayıtlar tutulduğu anlaşıldı. Hozat'ta fişleme yapıldığı iddialarını doğrulayan Jandarma Kriminal Raporu, Perşembe günü yapılacak Komisyon toplantısında değerlendirecek.