Tunceli yatırıma davet ve yatırım ortamı toplantısı gerçekleştirildi.

 

             Tuncelili yatırım gönüllerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantının birinci etabında TURKONFED’in koordinasyonunda Doç. Dr. Ümit İzmen tarafınca hazırlanıp Fırat Kalkınma Ajansı tarafınca da desteklenen “Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları” rapor çalışmasının tanıtımı gerçekleştirilmişti. İkinci etabında henüz planlama aşamasında olup Fırat Kalkınma Ajansı, Friedrich Naumann Vakfı ve TURKONFED tarafınca ilde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlamakta olan “Tunceli Girişimcilik Akademisi” proje fikri hakkında bilgilendirme sağlandı. Toplantının son aşamasında ise Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli Yatırım İmkanları konulu sunumun yanı sıra işadamları ile yatırım sohbeti gerçekleştirildi.

 

             Vali Osman Kaymak açılış konuşmasında il dışında yaşayan Tuncelili yatırımcıların önemine değinip ile yatırım hususunda devlet kurumları olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Vali kaymak, işadamlarını Tunceli’ye yatırım yapmaya davet etti.

Vali Osman Kaymak, kent merkezinde bulunan eski askeri kışla binasının Dersim Kent Müzesi’ne dönüştürülmesine yönelik yürütülen çalışmaların sonuca ulaşmak üzere olduğunu, kentin tüm kesinlerinin özlemini çektiği müzenin yatırım programına alınması hususunda ciddi mesafe kaydettiklerini belirtti.

 

              Toplantıya Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, TURKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Tusgid Başkanı Musa Bulut, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Tunceli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şafak Tayşı, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Kadriye Akçelik, Dersim Spor Kulubü Başkanı Erdal Güntaş, Tuncelili işadamları ve basın mensupları katıldı.