Aktaş, “Ülkemizde işsizlikle mücadele kapsamında istihdamın korunması, geliştirilmesi, artırılması ve teşvik edilmesi noktasında çok önemli adımlar atılmaktadır. Son on yıl verilerine baktığımızda dünyada istihdamını en çok arttıran ülke durumundayız” dedi.

İldeki istihdama da değinen İl Müdürü Aktaş, “İlimizde de oluşturulan güven ortamıyla birlikte 2017 yılı sonu itibariyle Organize Sanayi İlimizin 6. bölge teşvikleri kapsamına alınmasıyla birçok işverenimiz yatırımlarını ilimizde yoğunlaştırmıştır.  OSB’mizde yüzlerce çalışanı olan 2 tekstil fabrikası başta olmak üzere birçok yeni yatırımcımız işletme açarak faaliyetlerine devam etmiştir. İlimizdeki istihdam verilerine baktığımızda geçen seneye oranla bu yılda ciddi bir istihdam artışı söz konusu olmuştur. 2018 yılında ülke geneli ile kıyaslama yapıldığında 81 il içerisinde özelikle kadın istihdamında üçüncü ve engelli istihdamında birinci sıradayız. Huzur şehri Tunceli artık istihdamda varım diyor” diye konuştu.

Müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları değerlendiren Aktaş, “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2018 yılı Kasım ayı sonuna kadar bin 105 kişinin özel sektör, bin 759 kişinin Toplum Yararına Program olmak üzere toplamda 2 bin 864 kişinin işe yerleştirilmesini sağladık. İş ve Meslek Danışmanlarımızca 858 işyeri ziyareti gerçekleştirerek işverenlere Kurumumuz faaliyetleri hakkında bilgi verdik.  Kurumumuza gelen 6 bin 633 kişiye de İş ve Meslek Danışmanlarımızca bireysel görüşme hizmeti sunduk. Bunun yanında işgücü uyum faaliyetleri kapsamında Sayın Valimizin başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda alınan kararlar sonucunda ilimizde ihtiyaç duyulan mesleklerde 688 kursiyer ile il merkezi ve ilçelerde 13 adet ağırlıklı olarak yüzde 50 istihdam garantili Mesleki Eğitim Kursu açtık. Yine ilimizde, KOSGEB destekli kendi işini kurmak isteyen işsizlerimize yönelik olarak Munzur Üniversitesi ile işbirliği kapsamında 106 kişilik Girişimcilik Eğitim Programı düzenledik.

 Aynı zamanda çok önemsediğimiz İşbaşı Eğitim Programı ile ilimizde 194 adet program düzenleyerek bu programlardan 472 katılımcıyı faydalandırdık. İlimizdeki işgücü piyasasına yönelik yaptığımız bu programla mesleki deneyim kazanan bu kişilerin, eleman ihtiyacı duyulan işyerlerinde çalıştırılması veya işverenin yanında istihdam edilmesi büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Fırat Kalkınma Ajansı ile birliği kapsamında 25 Aralık 2018 tarihinde Kültür Merkezi Konferans salonunda “Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği” düzenleneceğini hatırlatan Aktaş, programa bütün vatandaşların davetli olduğunu da sözlerine ekledi.