CHP Dersim İl Örgütü, Ankara’daki barış mitingine yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İnsanlık ve Barış İçin Ses Ver” pankartıyla parti binası önünden Seyit Rıza Meydanı’na yürüyen CHP’liler adına açıklamayı İl Başkanı Ali Rıza Güder okudu.

“Elimde bir sicil kağıdı var. Üzerinde, Ankara’daki vahşi katliamda hayatını kaybeden 95 kardeşimizin ve yaşamları için dua ettiğimiz yaralı yurttaşlarımızın isimleri var” diyen Güder, “Kısa bir hayata göre dopdolu, tertemiz, barış dolu bir sicil. Ve üzerinde şunlar yazıyor bu sicil kağıdının;

Onlar iyi insanlardır. Namuslu dürüst insanlardır. Her gün haysiyet ve emek yolundan yürüyüp işlerine giderler. Çalışırlar. Gün ışığını görmeyen madenlerde tırnakları kanayıncaya, nefessiz kalıncaya kadar çalışırlar. Tersanelerde, fabrikalarda tonlarca ağırlıktaki buz gibi çeliğin dişlilerini etinde kemiğinde hissedinceye kadar çalışırlar. Nasır bağlamış elleriyle tarlalarından yokluğu hasat ederken umuda sığınarak çalışırlar. Çünkü evlerinde ekmek bekleyen eşleri, çocukları vardır. Onlar için çalışırlar. Bununla da yetinmezler. Daha iyi, daha güvenli ve daha özgür bir yaşam için mücadele ederler. Başkalarının özgürlüğü için kendi özgürlüğünden; başkalarının yaşamı için kendi yaşamından vazgeçen fedakar insanlardır.

baris_ic-007.jpgOnlar aileleri için yaşayan, dostları için ölen insanlardır. Çünkü bilirler ki “Bu ülke herkes için yaşanabilir bir yer olmadıkça hiçbirimizin için yaşanabilir bir yer olmayacaktır.”

Onlar bu ülkenin ruhunu umudunu ayakta tutan dürüst insanlardır” dedi.

BU HAİN SALDIRI BARIŞA, HUZUR VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE YAPILMIŞTIR

“Bu haince saldırı sadece onlara değil, barışa, huzura, özgürlüğümüze de yapılmıştır” diyen CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Bu vahşi katliamın kurbanları arasında ülkemizin her yerinden, her siyasi görüşten ve her toplumsal kesiminden insanlarımız vardır. Yaşamını kaybedenler arasında partimizin Malatya Gençlik Kolları’ndan 11 gencecik kardeşlerimiz de vardır. Bu düşünceleri bir yürekleri bir cesur insanlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bir bilge şöyle der “Ne zaman bir insan ölse benim de bir parçam yok olur. Çünkü insanlığın bir parçasıyım ben” bugün onların yasını tutuyoruz ve yüreğimizden bir parça onlarla birlikte yok oldu.

Bugün üç duygu bir arada. Keder, çaresizlik ve öfke. Varlığını, yurttaşının canını korumaya değil, yurttaşının canını kendi varlığını korumaya adayan hükümetedir öfkemiz. Bu hükümet, mutlaka liderlerinin hırslarına, kinine, başkanlık ve mutlak güç saplantısına bu ülkenin barışını ve huzurunu feda etmektedir.

Başkanlık derken güç derken adeta dudakları titreyen bu karanlık adam yüzünden bu ülke hükümet dahi kuramadan seçime gitmek zorunda kalmış ve açıkça bir yönetim boşluğu yaşanmaktadır. Ülkesinin kalbinde eli kanlı katiller onlarca yurttaşının canını alabilmektedir. Ve bu ortamda kendilerini başbakan ve bakan sanan bu küçük adanlar istifa şöyle dursun en ufak siyasi ve vicdani sorumluluk almaktan dahi kaçınmaktadırlar. Artık bunlara sorulabilecek tek bir soru ardır; sizde hiç utanma duygusu yok mudur? Sizde zerre kadar utanma duygusu yok mudur?” diye konuştu.

ÜLKE, LİDERLERİNİN BAŞARISIZLIĞI YÜZÜNDEN SIKINTIDADIR

baris_ic1-001.jpg“Ve gerçek şudur ki bugün ülkemiz halkı başarısız olduğu için değil liderlerinin başarısızlığı yüzünden sıkıntıdadır. Kendi büyüklüğüne layık olan liderlere ihtiyacı vardır bu ülkenin” diyen İl Başkanı Ali Rıza Güder, “Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri, 30 yıldır devam eden ve bu ülkenin çocuklarını etten kemikten cephanesi yaptığı bir çatışmayı sona erdirecek bilgeliği gösteremiyorsa; dumana ve alevlere boğulmuş kentler görüyor, gündüzleri silah sesleri ile patlayan bombalar ile irkiliyorsa, saygın bir hukuk geleneğine sahipken mahkemelerini siyasi hesaplaşmaların aracı haline getirmişse; son 13 yıldaki en büyük askeri başarısı kendi vatandaşını silah zoruyla Taksim Meydanı’ndan çıkarmak olmuşsa ve bu ülkenin cumhurbaşkanı yurttaşları arasında eşitliği, kardeşliği, barışı sağlayamıyorsa ve protesto ile karşılaşma korkusu olmadan sokakta yürüyemiyorsa; Bu ülkede artık yeni bir hükümetin ve yeni bir liderliğin vakti gelmiştir” dedi.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder sözlerini şöyle tamamladı: “Ve bizim misyonumuz demokrasinin en eski ve en temel misyonunu bir an önce yerine getirmek olacaktır. Yanlışı düzeltmek, adaleti yerine getirmek ve insana hizmet etmek. Misyonumuz, ancak güçlünün özgür kalabileceğini ve ancak güçlüğünün barışı koruyabileceğini kendimize ve dünyaya anlatmaktır.

Ve biliyoruz Ankara’daki vahşi katliamın faillerinin kimler olduğunu biliyoruz. Suruç’ta sonsuz bir ölüme yürüyüş Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi kardeşlerimizi katledip ciğerlerimizi dağlayanlardır. Reyhanlı’da 55 insanımızı haince yok edip bizi yasa boğanlardır. Diyarbakır’da canımızdan bir parçayı yok edip bu ülkenin barışına, huzuruna kas edenlerdir. Ve onların hepsi güç yoluyla barıştan ne anladığımızı öğreneceklerdir. Bizden şu üçünü asla görmeyecekler; sabır, merhamet ve gün ışığı. Yine de bilinsin ki yolumuzu adalet ve vicdan duygusunun ışığıyla bulacağız. Gücümüzü adalet için kullanacağız intikam için değil. Çünkü biz biliyoruz ki “adalet en iyi intikamdır.”

Ve nihai misyonumuz, ulusumuza ancak birlikle ve birlikte var olabileceğini anlatmaktır. Bu ülkede ihtiyacımız olan duygu bölünme değildir. Bu ülkede ihtiyacımız olan duygu şiddet değildir, nefret değildir. Bu ülkede ihtiyacımız olan duygu birliktir, sevgidir, huzurdur, barıştır. Ülkem ve dünya için bu umudu ifade ederken yüzyıllar öncesinden bir şairin yalın ve duygulu sözlerine sığınıyorum.

Yine bir gün gelecek, baştan başa tüm dünyayı kaplayan insanlar, sonsuza dek kardeş kalacaklar.”

CHP Dersim Milletvekili Adayları Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu’nun da katıldığı açıklama, Seyit Rıza Heykeli önüne karanfil bırakılmasıyla sona erdi.