Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul’un çelenk koyması ile başlayan programa İl Kültür Müdürlüğünde devam edildi

Programa, Vali Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Munzur İlköğretim Okulu ve Özel Kalan İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa hazırlan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, İlkokulların İlköğretim okullarına dönüştürülmesi eğitime yeni bir ivme kazandırdığını belirterek; “Tüm okullarımız da kız-erkek tüm öğrencilerimizi milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda yetiştirmek, bedenen, zihnen ve ahlaki yönden temel davranışları kazandırmak okullarımızın başlıca temel hedefidir” dedi.

 ilkogretim_ic.jpg

Programda konuşan Vali Mustafa Taşkesen, “Her yıl milyonlarca katılımla büyüyen eğitim ordumuzun çocuk ve gençlerimizin umut ve beklentileri altında ezilen eğitim sistemimiz, başta kamu olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin öncelikli gündemidir. İşsizlikten asayiş sorunlarına, kültürel yozlaşamadan, kimlik bunalımlarına tüm toplumsal hastalıkların ortak virüsü eğitimsizlik ya da yetersiz ve kötü eğitimdir. Eğitim sistemlerinin başarısı ya da başarısızlığı çarpan tesiriyle bir ülkenin performansını belirlemektedir. Bundan dolayı eğitim meselesi, bir idarenin baraj dersidir. Bundan sınıf geçilmezse okul başarıyla bitirilmiş olmaz. Onun içindir ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “En mühim ve feyzi vazifemiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur” demiştir. Onun için çağdaş ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, tüm ülkeler gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin de öncelikli konusu eğitimdir. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri için aileden başlayarak yapılması gereken onların bilimsel veriler ışında milli ve manevi değerler doğrultusunda kendine güveni olan, evrensel değerleri özümsemiş, sorumluluklarının bilincinde ve toplumsal yaşama yön veren, bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak gerekir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiir ve tiyatro gösterisi ile devam edilen program, müzik dinletisi ve sekizinci sınıf öğrencilerinin ilköğretim birinci sınıfa başlayan öğrencileri çiçekler vererek karşılaması ile son buldu.

Törenin ardından Vali Taşkesen ve beraberindekiler, Atatürk Mahallesinde hizmete açılan 100 öğrenci kapasiteli Elti Hatun Anaokulunda incelemelerde bulundu.