Merkezi TKP'nin adayı Maçoğlu kazandı.

Merkezde kurulan 76 sandıkta 22 bin 608 seçmenden 18 bin 33 seçmen sandık başına gitti. 17 bin 852 geçerli oyun kullanıldığı resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, 5 bin 779, HDP'nin adayı Nurşat Yeşil 5 bin 169, CHP'nin adayı Yusuf Kenan Aydın 3 bin 724, Ak Parti'nin adayı Gökhan Arasan 2 bin 519, MHP'nin adayı Mücella Saler ise; 541 oy aldı.

Bu sonuçlara göre daha önce Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde TKP'den belediye başkanlığı yapan Fatih Mehmet Maçoğlu merkez belediye başkanlığına seçilirken, Türkiye'de ilk kez TKP bir il belediyesini kazanmış oldu.

CHP, 1 ilçeyi kaybetti 2 ilçe kazandı

CHP, 1 ilçe belediyesini Ak Parti'ye kaptırırken, Ak Parti ve TKP'den de bir belediyeyi aldı.

CHP, Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde mevcut belediye başkan adaylarıyla seçimi kazanırken, Hozat'ta da ipi göğüsleyen parti oldu. Pertek İlçesi'ni Ak Parti'den alan CHP daha önce kazandığı Çemişgezek İlçesi'ni Ak Parti'ye kaptırdı. CHP, daha önce TKP'nin elinde bulunan Ovacık'ı da kazanarak 5 ilçe belediyesini almış oldu.

Ak Parti, 1 ilçede kaybetti 2 ilçeyi kazandı

Ak Parti daha önce elinde bulunan Pertek Belediyesi'ni CHP'ye kaptırırken ÖDP'nin elinde bulunan Mazgirt ile CHP'nin elinde bulunan Çemişgezek İlçesi'nde seçimi kazandı. 2014 yerel seçimlerinde Tunceli'de sadece bir ilçede kazanan Ak Parti bu seçimlerde kazandığı ilçe sayısını 2'ye çıkardı.

HDP, 1 belde belediyesini kazandı

Kayyum atanıncaya kadar merkez belediyesini elinde bulunduran HDP ise; merkezi TKP'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na karşı kaybetti.

HDP il genelinde Mazgirt İlçesi'ne bağlı Akpazar Beldesi'nde seçimi kazandı.