Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kontrollü normalleşme dönemine geçildiğini  restoran ve kafeler için, "Çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir" ifadelerini kullanmıştı. Açıklanan kararların ardından orta risk gurubunda yer alan Tunceli’de kafe ve restoran sahipleri sabahın erken saatlerinde hazırlık yaptı. Kent merkezinde bulunan kafe ve lokantalar da temizlik çalışması yapıldı, masa ve sandalyeler iş yerlerine dizilerek uzun bir aradan sonra içeriye müşteri alarak hizmet verilmeye başlandı.

‘İŞ YERLERİMİZİ AÇTIK AMA KURALLARA DİKKAT EDECEĞİZ’

Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını yaparak müşterilerini ağırlamaya başladıklarını ifade eden kafe sahibi Haydar Gül, “ Sayın cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra sayın valimizin de uyarılarından sonra iş yerlerimizi açtık, işletmelerimiz uzun süredir kapalıydı, sabah saatlerinde iş yerlerimizi açtık. İnşallah herkes bol kazanç elde etmiş olur. İnşallah bu virüs belası ortadan kalkıp gidecek ayrıca hijyen, maske ve sosyal mesafeyi sağlayarak işletmemizde müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlayacak. Müşterilerimiz den tek istediğimiz onlarında kurallara uyması” dedi.

Uzun süre sonra ilk defa dükkanını erken saatte açtığını belirten Özgür Elcan, “İlimiz orta risk grubunda yer alıyor. Uzun süreden beri ilk defa işyerimizi bu saatte açtık. Maske ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Herkesin de uymasını bekliyoruz. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Müşterilerde normalleşmenin iş yeri ve vatandaşlar için çok iyi olduğunu belirtti.