1 milyon 201 bin 330 TL toplam bütçesi olan proje ile il merkezi ve 7 ilçede yaşayan 18-45 yaş aralığında işsiz 160 kişiye seracılık, ceviz yetiştiriciliği, arıcılık, organik kuru fasulye ve nohut yetiştiriciliği konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilerek bu kişilerin tarım sektöründe istihdam edilmesi amaçlanıyor.

 Proje kapsamında merkez ve Mazgirt İlçesi’nde 40 kişiye ceviz yetiştiriciliği, Pertek ve Çemişgezek’te 40 kişiye seracılık, Pertek ve Pülümür İlçelerinde 40 kişiye arıcılık, Ovacık ve Hozat İlçesi’nde 40 kişiye organik kuru fasulye ve nohut eğitimi verilecek.

Ceviz Yetiştiriciliği kurslarında başarılı olan 8 kursiyere 10’ar dekar Kapama Ceviz Bahçesi, Seracılık kurslarında başarılı olan 8 kursiyere 120 metrekare Plastik Örtülü Sera, Arıcılık kurslarında başarılı olan 8 kursiyere 20’ şer Arılı Kovan, Organik Kuru Fasulye ve Nohut Yetiştiriciliği kurslarına katılan tüm kursiyerlere tohumluk ve sertifikasyon desteği sağlanacak.

Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya, ilde işsizliğin önlenmesi ve tarımsal üretime katkı sağlanması açısından önemli olan proje kapsamında açılacak kurslar için kursiyer alımına önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.