19-23 yaş gurubundaki gençler elinde bira dolu poşetlerle sağda solda geziyor’ ‘öyle şeyler yapıyorlar ki dilim varmıyor söylemeye” sözlerine tepki gösteren ilçe sakinleri yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Mazgirt ilçesi Akpazar Beldesi’ndeki Anadolu Lisesini ziyaret eden Mazgirt Müftüsü Muhammed Yusuf Y. ziyareti sırasında en az 4 defa “Burası erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçedir, erkeğin erkeğe tecavüz ettiği bir ilçede yaşıyoruz. 19-23 yaş gurubundaki gençler elinde bira dolu poşetlerle sağda solda geziyor’ ‘öyle şeyler yapıyorlar ki dilim varmıyor söylemeye” şeklinde sözler sarf ettiği ileri sürülmüştü.

Müftünün sözlerine tepki gösteren ve aralarında Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel’in de bulunduğu yüzlerce kişi çarşı merkezinden hükümet konağı önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Attıkları sloganlarla müftünün görevden alınmasını talep eden ilçe sakinleri adına basın açıklamasını Ali Rıza İlbey okudu.

mazgirt_ic-002.jpg

İlbey, “İlçe Müftüsü Muhammed Yusuf Yaşar’ın Öğretmenler Günü nedeni ile gittiği Akpazar Anadolu Lisesi’nde sarf ettiği sözlerden de haddini aştığını beyan etmiştir. Bu sebepten dolayı biz demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve Mazgirt Halkı olarak tepkimizi koyup bir an önce bu şahsın halkımızdan özür dilemesini ve görevinden alınmasını talep ediyoruz.  Mazgirt Halkı, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri olarak bu süreci yargıya taşıyacağımız ve sürecin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Açıklamanın ardından hükümet konağı önünde beş dakikalık oturma eylemi yapan kitle daha sonra sessizce dağıldı.

Öte yandan Tunceli Valiliği, Mazgirt Müftüsü hakkında idari tahkikat başlatıldığını bildirdi.

mazgirt_ic1-002.jpg

Tunceli Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Mazgirt İlçe Müftüsü hakkında basın organlarına yansıyan haberler ile ilgili olarak; Mazgirt İlçe Müftüsünün 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı okul ziyaretinde kastını aşan ifadelerde bulunmuş olup, Tunceli Valiliğimizce bahsi geçen olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatılmıştır. Konuyla ilgili kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir.”