Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel başkanlığında, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum müdürlerinin katılımıyla KÖYDES projelerinin hayata geçirilmesi kapsamında İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2018 yılı KÖYDES projesi ile susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı, yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kaliteli hale getirilmesi, standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köylerin atık su altyapılarının iyileştirilmesinin hedeflendiği kaydedilirken, ödeneklerin bu doğrultuda kullanılacağı ifade edildi.

 Toplantıda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “KÖYDES için idaremize gönderilen 23 milyon 544 bin 837 lira tutarındaki ödeneği, köylerin temel altyapı hizmetleri, içme suyu, yol ve kanalizasyon gibi projeler için kullanılacağız. 2018 yılında yapılacak olan projelerin yıl içerisinde tamamlanması için gerekli çalışmaları yapacağız.

Köylerimizde, öncelikli olarak susuz veya içme suyu yetersiz ünitelerin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması ve yerleşik nüfusun bulunması şartıyla birinci derecede öncelikli olarak yolu ham ve tesviye niteliğinde olan köy yollarının standardını yükselteceğiz. Bu konuda Tunceli’mize bu yıl geçen yıla oranla daha fazla ödenek gönderen Hükümetimize Şükranlarımızı sünüyoruz” dedi.

il-tahsisat-komisyonu-toplantisi-(1).jpg