Yeni alınan araç alımları nedeniyle düzenlenen törene, Vali Osman Kaymak, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Vali Yardımcısı Olgun Öner, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Atila Tamer, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, meclis üyeleri, kurum amirleri ile kurum çalışanları katıldı.

Töreninin açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, araç alımında desteği olanlara teşekkür ederek, “Yatırımcı kurum ve kuruluşların hizmette en önemli faktörü faaliyet alanı içerisindeki gücüdür. Kurum olarak bizde daha etkili, daha verimli hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. İl Özel İdarelerin faaliyet alanındaki en önemli unsurlarından biri sahip olduğu araç parkıyla doğrudan ilintilidir. Özel idaremizin 2015 yılı itibari ile envanterindeki araç parkının yüzde 87’si 15 yaş üstü araçlardan oluşmaktaydı. Öncelikle eski ve kuruma yük olan araç tespitleri yapılarak 4 kamyon, 6 binek araç, 1 paletli yükleyici, 1 silindir, 1 adet seyyar hava kompresörü, araçların satışını gerçekleştirerek bu satıştan kuruma 141.700 lira gelir elde etmiş olduk” dedi.

ozel-idare_ic-003.jpg2’si hibe olmak üzere toplam 11 aracın İl Özel İdaresine kazandırıldığını kaydeden Genel Sekreter Yıldırım, “Araç parkımıza dahil ettiğimiz yaklaşık 2 milyon 600 bin lira tutarındaki iki greyder, 2 kamyon, 1 dozer, 2 binek araç, bir asfalt distribütörü, 1 silindir, 2 hibe çöp toplama aracı olmak üzere toplam 11 aracın envantere eklenmesi ile kurumumuzun hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamış olduk” diye konuştu.

İl Özel İdaresi’ne aktarılan ödenekler hakkında bilgi veren Vali Osman Kaymak ise; “Gelen ödenekle 54 proje 185 köy yolunu bu sene yapacağız. Yine KÖYDES’ten bu sene 7 milyon 704 bin lira ödenek getirdik. Bununla 59 proje ve 20 adet yol 37 adet içme suyu, 2 adet de atık su tesisini inşallah gerçekleştireceğiz. Şuanda ihaleleri yapıldı, çalışmaları başladı” dedi.

Yöre insanları tarafından kutsal kabul edilen ziyaret yollarının yapım çalışmalarının başladığını kaydeden Vali Kaymak, “Ziyaret yollarıyla ilgili 13 milyonluk proje yapıldı. Bunun 5 milyon liralık bölümü geldi. İhaleleri yapıldı” şeklinde konuştu.

Vali Kaymak, yeni alınan araçların hayırlı olması temennisinde de bulundu.

Konuşmaların ardından yeni araçların hizmete girecek olması nedeniyle kurban kesildi. İl Müftüsü Ömer Kardaş tarafından dualar okundu.

Kurban kesiminin ardından Vali Kaymak ve diğer yetkililer kurdele keserek alınan araçlarla ilgili bilgi aldı.