Yıldırım, karla mücadelenin 365 köy ve bin 99 ünite olmak üzere 3 bin 336 kilometrelik yol güzergahında çok sayıda ekip ve araçla yürütüleceğini kaydetti.

Genel Sekreter Yıldırım, “İlimiz kırsal alanındaki köy ve mezralarında yaşayan nüfusun ulaşım konusunda Kış mevsimin olumsuz şartlarında mağduriyetleri an aza indirmek için İl Özel İdaresi personel, araç ve gereçleri ile 24 saat ulaşılabilir kamu hizmetini hedeflemektedir. Personelimiz çalışırken sabah 08.00'de gelip akşam 17.00'de gitmiyor. Çalışma yapılan bölgedeki tüm köy yolları ulaşıma açılana kadar orada görev yapıyor. Zamana bağlı çalışmıyoruz. Çalışmalarımız hedefteki köy yolu ulaşıma açılana kadar devam ediyor. Kış boyunca vatandaşlarımızı mağdur etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Karla mücadele konusundaki önceliklere de değinen Genel Sekreter Yıldırım, “İl Merkezinde ve ilçelerde kar yağışının ulaşımı olumsuz derecede etkilemeye başlaması ile beraber İl Özel İdaresi ekiplerince kar mücadele çalışmasına başlanılmaktadır. Öncelikli olarak yerleşik nüfusun yoğun olduğu ve birden çok köyün ulaşımını sağlayan grup köy yolları, taşımalı eğitimin yapıldığı yollar,  Karakol ve Güvenlik Noktaları yolları, daha sonra ise münferit köy ve mezra yollarına ekipler yönlendirilerek çalışmalar koordine edilmektedir. Hasta nakli ve acil durumlar için gelen talepler öncelikli olarak 112 Acil Servis tarafından değerlendirilecek, karla mücadele ekiplerimizle 112 Acil Servis Ekipleri koordineli olarak günün her saatinde gerekli müdahale yapacak şekilde hazır bulundurulacaktır” diye konuştu.