12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili makamında açıklama yapan İl Müdürü Öztekin, “Ülkemiz son yıllarda önemli bir ekonomik ve sosyal değişim sürecinden geçmektedir. Bu değişim sürecinin yoğun olarak yaşandığı alanların başında toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik konusu gelmektedir. Bilindiği gibi bu alanda önemli bir reform yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Bu yeni kurumumuz tanıtmak, Sosyal Güvenlik reformunu anlatmak, Sosyal Güvenlik kavramının toplumumuzun tüm kesimleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda Sosyal Güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 12-18 Mayıs tarihleri arasındaki haftayı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlamaktayız” dedi.

Bu kutlamalar çerçevesinde topluma asgari hayat standardını sağlanarak başkasına muhtaç olmadan yaşama imkanı sağlanması amacını güden Sosyal Güvenliğin önemi vurgulanmaktadır diyen Öztekin, “ Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulması ve kurumun tanıtımı için çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Bu çerçevede valilik makamı, kamu kurum ve kuruluşları, üniversite rektörlüğü, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, huzurevi ve esnaflarımız ziyaret edilerek Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili bilgiler sunmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Öztekin, açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Sosyal Güvenlik Haftası’nın başta şehrimiz olmak üzere ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını, yapacağımız etkinliklerin Sosyal Güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamasını dilerim.”