Valilik öncülüğünde, belediye ve il milli eğitim müdürlüğü koordinesinde il genelindeki 72 okulda “Oku Kitabını, Al Armağanını” isimli kampanya düzenlendi. Kampanya kapsamında ilk, orta ve liselerde ilk üçe giren 216 öğrenciye ödülleri düzenlenen törenle verildi.

tunceli-genelinde-en-cok-kitap-okuyanlar-odullendirildi-(2).jpg

Merkez Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen ödül törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Feridun Bircan, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Ödül töreni öncesinde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “On bir ay önce hem valilik hem belediye başkanlığına başladığımızda her ortamda söyledim. Eğitim birinci önceliğimiz. Burada yapılan bütün faaliyetlerimiz çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Devlet olarak her daim çocuklarımızın, gençlerimizin yanındayız. Bu sezon 72 okulumuzdan en çok kitap okuyan 72 birinciye laptop, 72 ikinciye bisiklet, 72 üçüncü öğrencilerimize saat ve tüm öğrencilerimize kitap armağanımız olacak demiştik. Öğrencilerimiz, aileleri, öğretmenleri kitapları okudular. Okullardan bize ilk üçe giren öğrencilerin listesi geldi. Ben bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kentte yapılan yatırımlardan söz ettikten sonra Munzur Çayı üzerinde yapımı düşünülen HES projelerine değinen Sonel, “Munzur üzerinde yapılması düşünülen bir HES vardı. İlk geldiğimiz günler sayın bakanımızla da görüşmüştük. Allah razı olsun onlar da her türlü desteği verdiler. Artık Munzur üzerinde HES değil Dünya Rafting Federasyonu tarafından 36 kilometrelik rafting parkuru yapıldı. Bu şu demektir artık Munzur Nehri doğasıyla, endemik bitkileriyle, raftingiyle, gondoluyla, tekne gezileriyle, su sporlarıyla siz çocuklarımıza, gençlerimize ve Tuncelililere hizmet verecek” diye konuştu.

Sonel’in konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.