Konuya ilişkin bir açıklama yapan İl Başkanı Çelik, şunları kaydetti: “Belki yılın tamamında sizlerle bir arada olamıyoruz. Ancak her yıl sizlerle beraber olduğumuz, birlikte hasret giderip Munzur’un suyundan içtiğimiz aylar bizim için bir ömre bedel. Biliyoruz ki siz de her geri dönüşünüzde, kalbinizin bir parçasını bu topraklarda bırakıp gidiyorsunuz.

Dostlar, biliyorsunuz resmi istatistiklere göre nüfusumuz 2019 yılında 84.660’a geriledi. Böylece, Türkiye’nin en düşük nüfuslu ili haline geldik. Bu durumun yöremize getirdiği pek çok olumsuzluk var. Her şeyden önce il ve ilçe belediyelerimiz, merkezi bütçeden nüfusları oranında pay alabilmekteler. Bir diğer ifadeyle ilimizdeki belediyeler, 84 bin kişiye göre ödenek alırken, özellikle yaz aylarında 200 bin’in üzerinde bir nüfusa hizmet götürmek durumunda kalıyorlar. Dahası, eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda da ilimizin yatırım sıralamasında gerilerde kalmasının gerekçesi olarak bu nüfus azlığı gösteriliyor. Son olarak yine nüfusumuzun azalması nedeniyle ilimizin milletvekili sayısı da bir azaltılarak bu milletvekili hakkımız bir başka ile verildi. Böylece, seçim kanunda açıkça öngörülen “nispi temsil sistemi” yerine, seçmen iradesini çarpık bir biçimde yansıtan “dar bölge” sistemine ilimiz de geçilmiş oldu.

Munzur Baba’nın, Düzgün Baba’nın, Ana Fatma’nın çocukları olarak bunu değiştirmek bizim elimizde. Biliyorsunuz, nüfus müdürlüklerinde “birinci adres” ve “diğer adres” şeklinde birden fazla adres beyanında bulunmak mümkün. Yılın ancak belirli bir bölümünde burada yaşıyor olsak dahi, birinci adresimizi Dersim’e taşıyarak, yalnız ve güzel kentimize çok değerli bir katkıda bulunabiliriz. Üstelik bunun için buraya gelmenize dahi gerek yok. Herhangi bir ildeki nüfus müdürlüğüne giderek, Tunceli Nüfus Müdürlüğü’nde sizin adınıza adres beyanında bulunmak üzere burada yaşayan bir yakınınıza vekalet verebilirsiniz.

CHP Tunceli İl Örgütü olarak ilimizdeki tüm belediyelere, tüm siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine çağrımızdır! Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki derneklerimize ve vakıflarımıza çağrımızdır! Dersim’e destek olmanın en kolay yolu bir nüfus beyanında bulunmaktan geçiyor. Gelin halkımızı örgütleyelim. Gelin dünyanın dört bir yanında yüzbinlerce sevdalısı olan bu kentin gerçek büyüklüğünün kayıtlara geçmesini sağlayalım. Gelin hakkımızı alalım!”