Cumhuriyet Haber Portalı/ ANKA

İstanbul- Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı'nın CHP'ye katılacağı bildirildi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak ziyaretine giderken otobüste bir grup gazeteciyle sohbet etti.

Okay, Genç ve Halıcı'nın, 22-23 Mayıs tarihlerindeki CHP 33. Olağan Kurultayı'nın ardından gerçekleştirilecek ilk grup toplantısında CHP'ye katılmalarının beklendiğini söyledi.

Genç: Tunceli halkına sorarım

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP'den teklif gelmesi halinde önce Tunceli halkına danışacağını söyledi. Genç, henüz bir teklif almadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu ile görüşemediğini vurgulayan Kamer Genç, "Kurultay öncesinde kendisiyle görüşemedim ve telefonla da konuşamadım. Bu hafta içinde kendisiyle görüşmek istiyorum. Genel Başkan'dan randevu alabilirsem, görüşeceğim. Önce Genel Başkan'ı tebrik etmek lazım" diye konuştu.

CHP'den davet gelmesi halinde Tunceli halkına soracağını belirten Genç, "Önce onlara danışacağım. Teklifi söyleyeceğim. 'Geç' derlerse geçerim. 'Hayır' derlerse geçmem" dedi.